КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Канада - магическият изток
София – Истанбул – Торонто – Ниагарски водопад – Торонто – Отава – Квебек – Монреал – Торонто – Истанбул – София
Екскурзия със самолет
9 дни
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
СофияИстанбулТоронто

Отпътуване от летище София в 10:00 ч. с полет на „Turkish Airlines“ за Истанбул. Пристигане в Истанбул в 11:25 ч. Отпътуване за Торонто в 14:15 ч. Кацане на летището в Торонто 17:55ч. Трансфер до хотела. Свободно време. Торонто е най-големият град в Канада, административен център на провинция Онтарио, най-важният финансов, икономически и културен център на Канада. Градът е с най-голямата българска общност в страната. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Панорамна обиколка на Торонто: Си Ен Тауър – със своите 553 м е една от най-високите кули в света, сградите на местния парламент; финансовият център , Ситито, където всяка сграда е оцветена различно; паркът „Канадските чудеса“ в близост до езерото Онтарио; улица “ Иънг”- 400 км, най-дългата в света; Китайският квартал; историческата местност Дистилъри дистрикт; огромният търговски център Ийтън . След обиколката отпътуване към едно от чудесата на природата - Ниагарският водопад през романтичното градче Ниагара он Лейк, разположено на брега на езерото Онтарио. Ще имате възможност да се насладите на водопадите от най-красивата им страна. Свободно време. Нощувка.

Ден 3
ТоронтоОтава

Закуска. Отпътуване за град Кингстън. Градът е разположен също на брега на езерото Онтарио привличащо хиляди туристи заради впечатляващата си архитектура от 19в. Панорамна обиколка на града: Кралският колеж; Кралският университет – един от най-старите университети в Канада; Сити Хол – една от най-важните исторически забележителности. След Кингстън отпътуване за Отава, столицата на Канада признат за третия най-чист град в света. Намира се в източната част на провинция Онтарио, на едноименната река. Населението на самия град е 808 391, а цялата столична община има 1 146 790 жители. Градът е основан през 1826 година с името Байтаун (Bytown), а през 1855 година приема името Отава. Той се превръща в технологичен и политически център на Канада. Първоначалните граници на града са разширяват постепенно, чрез включването на нови райони. През 2001 година територията на града нараства значително, чрез обединяването на нови градове. Името „Отава” произлиза от думата “adawe” и означава „търгуване”. Първоначално в града се заселват ирландци и французи и Отава става мултинационален град с разнообразно население. Панорамна обиколка на Отава: Неоготическата сграда на парламента; сградата на кметството; протичащият през града канал Редю; пазарът Хилт Буярд. Нощувка.

Ден 4
ОтаваКвебек

Закуска. Oтпътуване за Квебек, един от най-старите градове в Северна Америка, столица на едноименната провинция Квебек. Панорамна обиколка на града: крепостните стени – една от най-известните забележителности, цитаделата – военна крепост от 1820 г. превърнала се в официална резиденция на монарха и генерал-губернатора; внушителната сграда на парламента; равнините на Абрахам – място с изключително историческо значение, където се е провела една от най-големите битки между френската и британската армия; паркът Монтмеренси и площад Роял – често наричан историческото и духовно сърце на Квебек; река Сейнт Лорънс и старото пристанище от 17в. от времето на първите европейски заселници. Нощувка.

Ден 5
Квебек

Закуска. Свободно време. По желание целодневна екскурзия до селището Тадусак (заявява се на място) включваща живописния водопад Монморанси, достигащи 83 м височина. На няколко минути от Квебек е разположен едноименния парк Монмаранси, където се намира живописния водопад, по-висок от Ниагара. Тадусак е едно от най-старите селища в Северна Америка, важно търговско средище още от 17в. Разположен е впечатляващо при вливането на река Сеганей и Сейнт Лоренс, привличащ много туристи най-вече заради възможността да се видят китове, косатки и други морски бозайници. Нощувка. 

Ден 6
КвебекМонреал

Закуска. Отпътуване за културната столица на Канада Монреал. Градът е най-големият френско-езичен град в света след Париж, важен финансов, културен и туристически център. Името му идва от възвишението „Маунт Роял“ - една от географските забележителности на острова. Разположен на остров, Монреал е един от най-старите и "най-европейски" градове в Северна Америка, предлагащ вълнуваща смесица от френска и английска история и култура. Панорамна обиколка на Монреал: Старият град, притежаващ огромна историческа и култирна важност; площад Жак Картие, Музеят на изящните изкуства (отвън); Базиликата Нотр Дам; старото пристанище, превърнало се в любимо място за местните; хълмът „Маунт Роял“, от където се открива впечатляваща гледка към града, включваща широката река Сейнт Лорънс, огледалните стъклени небостъргачи и стария град. Нощувка.

Ден 7
МонреалТоронто

Закуска. Отпътуване обратно за Торонто. По пътя се минава покрай историческото градче Корнуол – най-източния град на Онтарио и селцето Морисбург – известно с битката между британската и американската армия. Привечер пристигане в Торонто. Настаняване. Свободно време. Нощувка.

Ден 8
ТоронтоИстанбул

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване в 22:25 ч. с полет на „Turkish Airlines“ за Истанбул.

Ден 9
ИстанбулСофия

Кацане в Истанбул в 15:15 ч. Отпътуване в 19:25 ч. от Истанбул за София. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 20:45 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Истанбул - Торонто - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" в икономична класа с включени всички такси, чекиран багаж до 23 кг и голям салонен багаж до 10 кг с размери 56x45x25см
Групови трансфери летище - хотел - летище
3 нощувки със закуски в хотел "Courtyard by Marriott Toronto"*** (или подобен) в Торонто
1 нощувкa със закускa в хотел "Four Points Gatineau"**** (или подобен) в Отава
2 нощувки със закуски в хотел "Clarion Quebec"*** (или подобен) в Квебек
1 нощувкa със закускa в хотел "Lord Berri"**** (или подобен) в Монреал
Панорамни обиколки в Торонто, Отава, Квебек и Монреал
Екскурзоводско обслужване на немски език
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Армеец".
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Виза за Канада
Допълнителни услуги по програмата
Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 3-5 USD на турист на ден
Разходи от личен характер.
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2018 Туристическа агенция "Дискавър". Всички права запазени.
Всички дестинации: