КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Коледа в Албания - екскурзия с автобус
София – Тирана – Круя – Дуръс – Тирана – Берат – Тирана – Елбасан – София
Екскурзия с автобус
4 дни

В сърцето на Средиземноморието, Албания бързо се превръща в една от най-интересните туристически дестинации в света. Все още сравнително запазена от глобализацията, страната представлява вдъхновяваща смесица от цивилизации и култури.

ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ДОПЛАЩАНИЯ И ОТСТЪПКИ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
СофияТирана
550 km

Отпътуване от София в 7:00 ч. от площад "Александър Невски", 7:30 ч. от автогара "Сердика", 9:00 ч. от Кюстендил по маршрут Крива Паланка - Скопие - Струга - Елбасан - Тирана. Пристигане в Тирана вечерта. Настаняване. По желание и предварителна заявка - вечеря. Нощувка.

Ден 2
ТиранаКруяДуръсТирана
150 km

Закуска. Панорамна обиколка на Тирана: централният площад "Скендербег" с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем бей, часовниковата кула, квартал Блок, Пирамидата - някогашен мавзолей на първия секретар на албанската комунистическа партия Енвер Ходжа. Свободно време с възможност за посещение на Националния исторически музей. Отпътуване към Круя - малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. Разходка по старата чаршия с възможност за посещение на крепостта с Музея на Скендербег и Етнографския музей. В късния следобед - посещение на Дуръс, един от най-старите албански градове, днес важно пристанище на Адриатическо море: крайбрежния булевард "Таулантия", археологическия музей, крепостните стени на стария град, амфитеатъра на Дуръс - един от най-големите и най-добре запазените на Балканите, с параклиса "Св. Астий". Връщане в Тирана. По желание - коледна вечеря. Нощувка.

Ден 3
ТиранаБератТирана
250 km

Закуска. Свободно време в Тирана или по желание: целодневна екскурзия до Берат - архитектурен резерват с отлично запазени стари квартали от епохата на Възраждането, днес част от Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Фотопауза край моста Горица и свободно време в центъра на града. Пешеходна разходка в крепостта Кале: църквите "Св. Богородица" и "Св. Троица", Площадът на Константин Велики, цитаделата с червената и бялата джамия, панорамните площадки с прекрасни изгледи към Берат. Връщане в Тирана. По желание и предварителна заявка - вечеря. Нощувка.

Ден 4
ТиранаЕлбасанСофия
550 km

Закуска. Отпътуване за България по маршрут Елбасан - Струга - Скопие - Кюстендил - София. По пътя фотопауза в центъра на Елбасан - четвъртият по големина град в Албания, известен с отлично запазените средновековни укрепления. Пристигане в София късно вечерта на автогара "Сердика" и площад "Александър Невски".

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Транспорт с туристически автобус
3 нощувки със закуски в хотел 4* (TE Stella **** или подобен) в Тирана
Туристическа програма в Тирана, Дуръс, Круя, Елбасан
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач от България.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Вечери
Целодневна екскурзия до Берат
Входни такси за амфитеатъра в Дуръс (300 леки), Националния исторически музей в Тирана (200 леки), музея на Скендербег в Круя (200 леки), етнографския музей в Круя (300 леки), музея на Онуфрий в Берат (200 леки), калето в Берат (100 леки)
Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание, градски транспорт
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2017 Туристическа агенция "Дискавър". Всички права запазени.
Всички дестинации: