КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Мадагаскар - първият остров в света
София – Истанбул – Антананариво – Андасибе – Анцирабе – Раномафана – Ранохира – Толиара – Антананариво – Истанбул – София
Екскурзия със самолет
12 дни
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
ДОПЛАЩАНИЯ И ОТСТЪПКИ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
СофияИстанбул

Тръгване от София в 21:40ч. Кацане в 23:05ч. в Истанбул.  

Ден 2
ИстанбулАнтананариво

Излитане от Истанбул в 01:55ч. Кацане в  Антананариво в 14:30ч. При пристигането си на международно летище „IVATO“ ще бъдете посрещнати от представители на местната агенция. Трансфер до хотела. По време на трансфера ще получите подробна информация за екскурзията. Настаняване в хотел „Tamboho“ (www.hoteltamboho.com). Вечеря. Нощувка.

Ден 3
АнтананаривоАндасибе

Закуска. След закуска отпътуване за Андасибе. По пътя ще посетите екзотична ферма, където влечуги, земноводни и бозайници живеят заедно. След това пътуването продължава към Андасибе. Пристигане в града. Следобед ще посетите друг частен резерват и острова на лемурите. Вечерта разходка за наблюдение на нощните животни, живеещи в района. Вечеря. Нощувка в „Andasibe Hotel“ (www.andasibehotel-resto.com )

Ден 4
АндасибеАнцирабе

Рано сутринта ще посетите специалния резерват „Аналамазотра“, за да се запознаете с флората и фауната на Мадагаскар. Тук Индри – най-големите лемури на земята, са в своята естествена среда. След това отпътуване за Анцирабе. По пътя ще посетите леярна за производство на алуминиеви изделия в Амбатолампи. След това пътуването продължава. Следобед пристигане в града на водата. Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел „Le Pluméria“ (www.plumeriahotelantsirabe.com ).


Ден 5
АнцирабеРаномафана

Закуска. След закуска пътуване с рикша до работилница, в която се изработват украшения от рог на зебу. След това отпътуване за Раномафана. Спирка в Амбоситра, където ще се възхитите от уменията на занаятчиите в градчето. Пристигане в Раномафана. Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел „Setam Lodge“ (www.setam-lodge.mg).

Ден 6
Раномафана

Раномафана е национален парк, богат на разнообразни представители на флората и фауната. Паркът е дом на различни видове лемури и интереснa ендемична растителност. Рано сутринта ще се разходите в гората (около 3 часа). Следобед посещение на селището Танала. След това по желание посещение на термален басейн, където ще може да релаксирате след изминатия път. Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел „Setam Lodge“ (www.setam-lodge.mg). 

Ден 7
РаномафанаРанохира

Закуска. След закуска отпътуване за Ранохира. По пътя спирка в частен парк „Анджа“, който се управлява от местната община. Историята за „тримата братя“ ще бъде разказана от местния екскурзовод. Котешките лемури радостно ще ви приветстват с „Добре дошли“. След това пътуването продължава към Ранохира. Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел „Isalo Rock Lodge“ (www.isalorocklodge.com ).

Ден 8
Ранохира

Закуска. Ранохира е изходна точка за екскурзии в национален парк „Исало“, който по своята същност представлява огромен масив, ерозирал в периода Юра. Разходка покрай гробниците на Барас, ботаническата градина и естествените извори с кристално чиста вода. След това се връщате обратно в хотела. Вечеря. Нощувка в хотел „Isalo Rock Lodge“.

Ден 9
РанохираТолиара

Закуска. След закуска отпътуване за Толиара. Преминаване през национален парк „Исало“ и през Илакака – малко търговско градче на търсачи на сапфир. Баобаби и многоцветни гробници на Махафали ще ви съпътстват по време на пътуването ви. Преди да пристигнете в Толиара ще посетите частен ботанически резерват, наречен „Arboretum d’Antsokay“. След това пътуването продължава. Пристигане в Толиара. Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел „Bakuba“ (www.bakuba-lodge.com).

Ден 10
ТолиараАнтананариво

Закуска. Трансфер до летището в Толиара за полет до столицата. След пристигане ще бъдете посрещнати на летището. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря. Нощувка в хотел „Relais des Plateaux“ (www.relais-des-plateaux.com).

Ден 11
АнтананаривоИстанбул

Закуска. Трансфер до летището за полет до Истанбул в 16:00ч. 

Ден 12
ИстанбулСофия

Кацане в Истанбул в 04:45ч. Излитане от Истанбул в 07:50ч. Кацане в София в 09:05ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Истанбул - Антананариво - Истанбул - София в икономична класа, с включени летищни такси на авиокомпания "Turkish Airlines"
Чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж до 8 кг на авиокомпания "Turkish Airlines"
Самолетен билет за вътрешен полет Толиара - Антананариво с включени летищни такси
Трансфери летище - хотел- летище
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Tamboho" 4* (или подобен) в Антананариво
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Andasibe Hotel" 4* в Андасибе
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Le Plemeria" 4* в Анцирабе
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Setam Lodge" 3+* в Раномафана
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Isalo Rock Lodge" 4* в Ранохира
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Arboretum d'Antsokay" 4* в Толиара
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Relais des Plateaux" 4* в Антананариво
Местен екскурзовод на английски език
Всички описани трансфери
Местни и туристически такси
Входни такси за паркове, посещавани по програмата
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Армеец".
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Туристическа виза за Мадагаскар - около 35 евро
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
Обяди
Бакшиши: 2 - 3 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплащат се на място)
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Разходи от личен характер.
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2018 Туристическа агенция "Дискавър". Всички права запазени.
Всички дестинации: