Екскурзии в Гърция
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Нова година в Каламбака - хотел "Kosta Famissi" 3*
София – Солун – Каламбака – Метеора – Каламбака – София
Екскурзия с автобус
3 дни
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ДОПЛАЩАНИЯ И ОТСТЪПКИ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
хотел "Kosta Famissi" 3* - http://kosta-famissi-hotel-kalambaka.booked.net
Ден 1
СофияСолунКаламбака
560 km

Отпътуване от София в 6.30 ч. от площад „Александър Невски” (началото на ул. Оборище), в 7.00 ч. от автогара „Сердика”,в 8.00 ч. от Дупница, в 8.30 ч. от Благоевград, в 9.30 ч. от Сандански по маршрут Кулата - Солун. Панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): Бялата кула – символ на града; църквата „Св. св. Кирил и Методий”; площад „Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта „Ептапиргио” с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата „Св. Димитър” – красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на св. Димитър. Свободно време. Отпътуване в 16:00 ч. за Каламбака. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
КаламбакаМетеора
20 km

Закуска. Отпътуване за Метеора – уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони „Зиндрос”. Разглеждане на три от шестте функциониращи манастира. Следобяд свободно време в Каламбака. Вечерта - празнична Новогодишна вечеря с бузуки музика на живо! Нощувка.

Ден 3
КаламбакаСофия
540 km

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА! Закуска. Отпътуване в 10.30 ч. за България. Пристигане в София на площад „Александър Невски” (началото на ул. Оборище) вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
2 нощувки със закуски в хотел "Kosta Famissi" 3* в Каламбака
1 вечеря на 30.12 в ресторанта на хотел "Kosta Famissi" 3*
Празнична новогодишна вечеря по меню (менюто ще получите допълнително в нашите офиси) в ресторант "Palazzo" с бузуки музика на живо (музиката по време на новогодишната вечеря е предимно гръцка!) - включва трансфер хотел - ресторант - хотел
Панорамна обиколка на Солун с местен екскурзовод
Посещение на 3 от действащите манастира на Метеора
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач от България.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Еднопосочен трансфер Пловдив - София на 30.12
Входни такси за Археологическия музей (8 EUR) и Византийския музей (8 EUR) в Солун
Входни такси за Метеора (3 EUR за всеки манастир)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2018 Туристическа агенция "Дискавър". Всички права запазени.
Всички дестинации: