КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Обиколка на Етиопия - древност отвъд всички представи
София – Франкфурт – Адис Абеба – Комболча – Лалибела – Мекелле – Адиграт – АксумГондер – Бахир Дар – Дебре Маркос – Адис Абеба – Франкфурт – София
Екскурзия със самолет
13 дни
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ДОПЛАЩАНИЯ И ОТСТЪПКИ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Посетете една от най-древните държави в света.

Притежаваща един от най-разнообразните релеф и природа в Африка, Етиопия е страна с над 25-вековна история и една от първите християнски държави. Скалните църкви в Лалибела, обелиските на свещения град Аксум, замъците в Бахир Дар и Гондер са сред най-внушителните африкански архитектурни шедьоври. С основно исторически акцент, екскурзията в северна Етиопия е и за пътешественици, желаещи да почувстват душевността на етиопците и да опознаят автентичната им култура.

Забележителности:

Гондер - Африканският Камелот е бившата столица на Етиопия (XVII век). Великолепният царски комплекс от сгради е вписан в списъците на световното културно наследство на ЮНЕСКО.
Езерото Тана е най-големият водоем в Етиопия. Основният начин на придвижване на местното население е с канута, направени от папирус. Риболовът е основен начин на препитание в Бахир Дар. Пръстнати по водното огледало на езерото са множество острови. На някои от тях са издигнати манастири и църкви с изящни стенописи. Най-ранните от тях датират от VIII век.
Аксум - религиозният център на Етиопия. Според етиопското предание там се съхранява свещеният кивот в църквата Бет Мариам (Света Мария) от Цион.
Лалибела - уникални скални църкви от XIII век.
Ден 1
СофияФранкфуртАдис Абеба

Отпътуване от летище София в 06:30ч. Пристигане на летишето във Франкфурт в 07:50 ч. Отпътуване за Етиопия в 10:30 ч. Пристигане в Адис Абеба в 20:45ч.  Посрещане и трансфер до хотел в столицата. Нощувка.

Ден 2
Адис АбебаКомболча

 Късна закуска и отпътуване за град Комболча. Панорамният път преминава по ръба на красивата етиопска разломна долина. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Комболча.

Ден 3

Закуска. Отпътуване за селцето Лалибела - разположен в планините, в сърцето на Етиопия и е второто свещено място за християните в цялата страна след Аксум. Обяд. По пътя посещение на скалната църква Генете Мариам (Св. Богородица). Вечеря. Нощувка в Лалибела.

Ден 4

Закуска. Неоспоримо една от най-известните и популярни забележителности на Етиопия е комплексът от 11 изсечени в скалите църкви, разположен край селцето Лалибела. Църквите са майсторски изваяни в твърдия гранит още преди 800 години. С местен екскурзовод ще се запознаем с тяхната вълнуваща история. Вечеря. Нощувка в Лалибела.

Ден 5
ЛалибелаМекелле

Закуска. Отпътуване за град Мекелле, който се намира на около 780 км. от столицата Адис Абеба с население 480 000. От Лалибела до Мекелле са 314 км. Пътят се вие из живописни местности, като част от него върви по каньона на река Текезе, една от главните реки в Етиопия. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка. 

Ден 6
МекеллеАдиграт

Закуска. Отпътуване от Мекелле за Адиграт. По пътя посещение на скалните църкви Тиграй. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка в град Адиграт, който се намира непосредствено до границата с Еритрея.

Ден 7
АдигратАксум

Закуска. Отъптуване от Адиграт за Аксум, намира се в Северна Етиопия и е определян за най-свещения град в тази страна. Обяд. Посещение на манастира Дебре Дамо и храма Йеха. Вечеря. Нощувка в Аксум.

Ден 8

Закуска. Туристическа програма в Аксум - столица на Аксумското царство, едно от най-могъщите в античността. Разположението му в центъра на древните търговски пътища между Средиземноморието и Индия е довело до засиленото икономическо и технологично развитие на града. Именно оттук започва и разпространението на християнството в Етиопия. Обяд. Посещение на различни археологически забележителности, между които баните в двореца на Савската царица и църквата на „Св. Богородица от Цион", където се смята, че се намира Свещеният кивот. Вечеря. Нощувка в Аксум.

Ден 9

Закуска. Отпътуване от Аксум към Гондер - столица на Етиопската империя през 18 век при управлението на император Фасилидас и остава такава 250 години. Намира се в подножието на Симен, една от най-големите планински вериги в Африка. Обградена от високи каменни стени, Царската крепост е разположена в сърцето на града и тук могат да бъдат видени най-важните имперски сгради. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Гондер.

Ден 10
ГондерБахир Дар

Закуска. Панорамна обиколка на Гондер: комплекса от добре запазени замъци от 16-17 век, църквата Дебре Бирхар Селласие известна с изящните си стенописи, баните на цар Фасилидас, манастира Кускуа. Обяд. Следобеден трансфер до град Бахир Дар. Вечеря. Нощувка.

Ден 11
Бахир ДарДебре Маркос

Закуска. Туристическа програма в Бахир Дар - малък, но бързо развиващ се град, разположен на южния бряг на езерото Тана. Водите на езерото се оттичат през гръмогласен водопад и се втурват в тясно живописно ждрело, като дават началото на Синия Нил. През вековете районът е привличал много духовни лица и днес на архипелага от над 30 острова в езерото могат да бъдат открити древни църкви и манастири. Разходка с лодка по езерото Тана до манастира Ура Кидан, разположен на полуостров. Обяд. Следобед - отпътуване от за град Дебре Маркос. Вечеря. Нощувка в Дебре Маркос.

Ден 12
Дебре МаркосАдис Абеба

Закуска. Отпътуване от град Дебре Маркос до Адис Абеба. Свободно време. Трансфер до летището. Отпътуване от Адис Абеба 22:40ч към Франкфурт.

Ден 13
Адис АбебаФранкфуртСофия

Кацане във Франкфурт в 07:20 ч. Отпътуване от Франкфурт в 10:00 ч. Пристигане на летище София в 13:10ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
12 нощувки в хотели 2* и 3* с включена закуска
10 обяда и вечери (от 2 ден до 11 ден)
Транспорт по програмата
Английско говорещ местен гид
Представител на фирмата при минимум 10 записани туристи
Полудневна екскурзия с лодка в езерото Тана
Входни такси за забележителностите, включени в програмата
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Франкфурт - Адис Абеба - Франкфурт - София с включени летищни такси на авиокомпания "Lufthansa" на цена 680 евро към месец януари 2017г.
Виза и такси, свързани с получаването й
Виза за Етиопия, издадена на летище - около 30 долара
Такси за снимане в някои от обектите
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50000 евро
Бакшиши и други лични разходи.
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2018 Туристическа агенция "Дискавър". Всички права запазени.
Всички дестинации: