Екскурзии в Гърция
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Уикенд в Кастория
София – Вергина – КасторияМалко Преспанско езероо-в Св. Ахил – Кастория – Серес – София
Екскурзия с автобус
3 дни
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ДОПЛАЩАНИЯ И ОТСТЪПКИ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
СофияВергинаКастория
520 km

Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад „Александър Невски”, в 7.30 ч. от автогара „Сердика”, в 8.30 ч. от Дупница, в 9.00 ч. от Благоевград, в 10.00 ч. от Сандански по маршрут ГКПП Кулата - Вергина - Кастория. По обяд пристигане във Вергина – първата столица на древното македонско царство. Посещение на гробницата музей на Филип II Македонски с местен екскурзовод (45 мин.). Отпътуване за Кастория. Пристигане привечер. Настаняване. Кратка пешеходна разходка в центъра на града: църквата „Свети Архангели Митрополитски”, изградена през 10 в. и съхраняваща портретите на Ирина Комнина и Михаил Асен II; Византийският музей; площад „Дексаменис”; Бейската къща, построена през 17 в.; Етнографският музей и манастирът „Света Богородица Мавротиса”. Нощувка.

Ден 2
КасторияМалко Преспанско езероо-в Св. АхилКастория
110 km

Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка полудневна екскурзия до Малко Преспанско езеро и остров Св. Ахил: посещение на остров Св. Ахил, където според византийските писатели българският цар Самуил е построил средновековен град; останките на катедралната църква, където се намира гробът на цар Самуил и мощите на св. Ахил Лариски. Свободно време. Прибиране в Кастория следобед. Нощувка.

Ден 3
КасторияСересСофия
510 km

Закуска. Отпътуване за Серес – слънчевият град. Пешеходна разходка: фотопауза на Акропола; централната част на града; Площадът на Свободата и Археологическият музей. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция „Лукойл” (бул. „Сливница”, след кръстовище Орион), автогара „Сердика” и площад „Александър Невски” вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
2 нощувки със закуски в хотел "Anastassiou" 2*+ (или подобен) в района Кастория
Посещение на гробницата музей на Филип Македонски във Вергина с местен екскурзовод (входната такса се заплаща допълнително)
Пешеходна разходка в Кастория
Пешеходна разходка в Серес
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач от България.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Входна такса за гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (12 EUR)
Входна такса за Етнографския музей в Кастория (2 EUR)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2018 Туристическа агенция "Дискавър". Всички права запазени.
Всички дестинации: