ул. Триадица №6
София 1000
Тел.: (02) 981 47 02
E-mail: info@discover.bg
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000000463/
Карнавалът в Ксанти
Ксанти
Екскурзия с автобус
2 дни
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Ден 1
230 km

Отпътуване от София в 7.00 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), 7.30 ч. - Автогара "Сердика", 8.00 ч. от Студена - бензиностанция "Shell/Mc Donald's", Дупница - 8.30 ч., Благоевград - 9.00 ч., по маршрут Добърско - Банско - Гоце Делчев. Посещение на Добърско - малко селище в полите на Рила, добило популярност с църквата "Свети Теодор Тирон и Теодор Стратилат", в която е изобразен Исус Христос в ракета. Пешеходна разходка в Банско - къщата на Никола Вaпцаров; къщата на Неофит Рилски; църквата "Света Троица". Свободно време. Отпътуване за Гоце Делчев. Настаняване. Нощувка.

Ден 2
590 km

Закуска. 7.30 ч. - отпътуване за Ксанти. Живописно разположен в подножието на Родопите, Ксанти е модерен град, с древен произход и история, столица на едноименната префектура. Пешеходна разходка в старата градска част - Общинската градска галерия, Музеят на фолклора, Митрополията, Кметството, църквата "Св. Продромос", площад "Антика" с множество сладкарници за традиционни гръцки сладкиши. ВКЛЮЧВАНЕ В КАРНАВАЛНИТЕ ПРАЗНИЦИ!!!. 16.00 ч. - отпътуване за България. Пристигане в София на бензиностанция "Lukoil" (бул. "Сливница", след кръстовище Орион), Автогара "Сердика", ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) вечерта.

ДОПЛАЩАНИЯ
Двупосочен трансфер: Козлодуй - София в 3:00 ч. на 09.03.2019 г. и София - Козлодуй на 10.03.2019 г. - при минимум 20 туристи
14 лв.
Вечеря по меню (шопска салата, пилешки дробчета с масло, пилешка пържола с гарнитура задушени картофи, палачинка със сладко, минерална вода и чаша вино) с музика на живо в ресторанта на хотел "Неврокоп" 3*
40 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист
65 лв.
Пълноцветен пътеводител за Гърция на български език на National Geographic (400 стр.) с прекрасни фотографии и подробни цветни карти. Доставката е за сметка на агенцията.
25 лв.
Пълноцветен пътеводител на Атина и островите на български език на National Geographic (272 стр.) – с прекрасни фотографии и подробни цветни карти. Доставката е за сметка на агенцията.
20 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
1 нощувка със закуска в хотел "Неврокоп" 3* в Гоце Делчев
Пешеходна разходка в Банско и посещение на Добърско
Пешеходна разходка в Ксанти
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач от България.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание, градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
Двупосочен трансфер: Козлодуй - София в 3:00 ч. на 09.03.2019 г. и София - Козлодуй на 10.03.2019 г.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия!
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации.
В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).
Часово време: България - 12 ч.; Гърция - 12 ч.
Място на отпътуване и връщане: Студена - бензиностанция "Shell/McDonald's"/ Перник - бензиностанция Lukoil (ул. Юрий Гагарин, до Kaufland); Дупница - бензиностанция ”OMV”; Благоевград - бензиностанция Gazprom на изхода на града.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000000463/
За всички актуални пътувания посетете www.discover.bg