ул. Триадица №6
София 1000
Тел.: (02) 981 47 02
E-mail: info@discover.bg
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000002248/
Майски празници във Венеция и Флоренция
София – Венеция – Болоня – Пиза – Флоренция – София
Екскурзия с автобус
5 дни
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Ден 1
СофияВенеция
1130 km

Отпътуване от София в 12:30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 13:00 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Венеция.

Ден 2

Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отплаване с корабче за Венеция. Пешеходна разходка във Венеция с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала и камбанариятаДворецът на дожитеМостът на въздишките. Разходка до моста "Риалто". Свободно време или по желание: посещение на Двореца на дожите с местен екскурзовод – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г., където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време. Настаняване в района на Венеция/ Тревизо вечерта. Нощувка.

Ден 3
ВенецияБолоняПизаФлоренция
425 km

Закуска. Отпътуване в 8:00 ч. за Болоня. Пешеходна разходка в БолоняФонтанът на Нептун; красивият площад "Маджоре", където се намира базиликата "Сан Петронио", и двете кули "Асинели" и "Гаризенда" – символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня или за посещение на Градския археологически музей или Националната галерия. Отпътуване за Пиза – един от най-известните италиански градове. Туристическа програма на Площада на чудесата: Наклонената кулаКатедралатаБаптистерията. Свободно време с възможност за самостоятелно изкачване на Наклонената кула. Настаняване в района на Флоренция. Нощувка.

Ден 4
ФлоренцияСофия
1380 km

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване в 8:00 ч. за Флоренция (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1 ½ ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с купола на Брунелески и кулата на Джотоплощад "Синьория" с двореца "Палацо Векио"църквата "Санта Кроче". Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио - мостът на златарите, двореца "Пити" и градините "Боболи". По желание посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод. 18.00 ч. връщане до хотела (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Отпътуване за България в 19:00 ч.

Ден 5
София

Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. "Сливница" – до Орион), площад "Централна гара" и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) следобед.

ДОПЛАЩАНИЯ
Посещение на Двореца на дожите с местен екскурзовод (с включена входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за ученици, ненавършили 18 г., и лица над 65 г. е валидна при представяне на документ за самоличност на място. За студенти, ненавършили 26 г., отстъпката е валидна при предоставяне единствено на международна студентска карта ISIC на място (отстъпката не може да се ползва при липса на такъв документ на място!)
от 65 г.
59 лв.
от 26 г. до 64 г.
75 лв.
от 6 г. до 25 г.
59 лв.
Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за лица, ненавършили 26 г., е валидна при представяне на документ за самоличност на място. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно!
от 26 г.
75 лв.
от 6 г. до 25 г.
49 лв.
Двупосочен билет за корабче до Венеция (за втория ден от екскурзията)
24 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист
265 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
0 лв.
Пълноцветен пътеводител за Италия на български език на National Georgraphic (399 стр.)
25 лв.
Пълноцветен пътеводител за Средиземноморието на български език на National Georgraphic (319 стр.)
25 лв.
Пълноцветен пътеводител за Флоренция и Тоскана на български език на National Georgraphic (336 стр.)
25 лв.
ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти
-10 лв.
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители
-25 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция/ Тревизо
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Флоренция
Туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод
Туристическа програма във Флоренция с местен екскурзовод
Пешеходни разходки в Болоня и Пиза
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"
Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)
Посещение на Двореца на дожите с местен екскурзовод
Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод
Двупосочен билет за корабче до Венеция
Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR)
Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (3 EUR)
Входна такса за Наклонената кула (18 EUR) и Баптистерия (5 EUR) в Пиза
Местен/градски транспорт във Флоренция: 5.50 EUR (двупосочен билет) на човек
Входни такси за църквата "Санта Кроче" (8 EUR), двореца "Пити" (16 EUR) и комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията "Сан Джовани" (18 EUR) във Флоренция
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
За да посетите галерия „Уфици” с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването и е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.
Валутен курс: 1 лв = 0,52 EUR
Часово време: България 12 ч. ; Италия 11 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи!
Бохемия BeFlex - 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията, каталог "Пътувай безгрижно`2017" или вашия туристически агент.
Бохемия MultiFlex - 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията, каталог "Пътувай безгрижно`2017" или вашия туристически агент.
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000002248/
За всички актуални пътувания посетете www.discover.bg