ул. Триадица №6
София 1000
Тел.: (02) 981 47 02
E-mail: info@discover.bg
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000003412/
Прага - Коледни базари, със самолет и обслужване на български език!
София – Прага – Дрезден – Прага – Карлови Вари – Прага – София
Екскурзия със самолет
5 дни
Ден 1
СофияПрага

Отпътуване в 10.15 ч. от Терминал 2 на летище София за Прага с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“. Кацане в Прага в 11.15 ч. Трансфер до хотела. Оставяне на багажа в хотела за съхранение. Настаняване след 14 ч. Разходка в центъра на Златния град (необходимо е ползване на градски транспорт). Най-известните и най-големите коледни базари в Прага са на Староместкия площад и площад „Вацлавске намести“. Тук ще откриете всичко – от бохемски кристал до чешки марионетки, от печени сладкиши до джинджифилови сладки, както и сладко греяно вино, което да ви топли по време на разходката. Свободно време.  Нощувка.

Ден 2
Прага

Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Храдчани с Пражки храд – най-важният символ на Бохемия и седалище на чешкия президент, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала „Св. Вит“, Златната уличка с дома на Кафка; Мала страна с бароковата църква от 18 в. „Св. Николай“; Карловият мост с многобройните статуи и улични музиканти; Старе место – старият градски площад с кметството и световноизвестния часовник. По желание и предварителна заявка: Разходка с корабче по р. Вълтава с включен обяд на блок маса (мин. 2 ч.). По желание и предварителна заявка – вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци и неограничена консумация на бира и вино. Нощувка.

Ден 3
ПрагаДрезден

Закуска. Свободен ден в Прага или по желание еднодневна екскурзия до Дрезден. Пешеходна разходка в стария град: архитектурният комплекс „Цвингер“ – едно от най-значимите произведения на бароковата архитектура в Европа, превърнало се в символ на Дрезден; площад „Театерплац“ с Дрезденския замък – в миналото резиденция на саксонските курфюрсти и крале, а днес дом на пет музея; дворцовата църква „Света Троица“ – катедрален храм на Дрезден; Дрезденската държавна опера, наречена Операта на Земпер по името на архитекта, който я е построил; терасата на граф фон Брюл, известна с името „Балконът на Европа“, изградена през 16 в. като част от защитните укрепления на града, а днес едно от любимите места за разходка и отдих на местните жители с красива гледка към река Елба; църквата „Фрауенкирхе“; Княжеската процесия – знаменито стенно пано от майсенски порцелан, най-голямата порцеланова картина в света, изобразяваща 34 благородници – маркграфи, князе и крале, управлявали Саксония от края на 12 до края на 19 век. Свободно време за посещение на прочутите коледни базари. Връщане в Прага. Нощувка.

Ден 4
ПрагаКарлови Вари

Закуска. Свободен ден в Прага или по желание еднодневна екскурзия до Карлови Вари – един от най-привлекателните курорти в света, невероятна комбинация от лечебна вода, природа и старинна архитектура. Посещение на пивоварна „Pilsner Urquell“ с включена беседа и дегустация. По време на разходката ще имате възможност да надникнете в старите изби, където преди 175 години се „ражда“ уникалният вкус на едноименната чешка бира, да се запознаете с традиционния метод на производство и всички съставки. Кулминацията на разходката е дегустация на нефилтрирана бира „Pilsner Urquell“ (входната такса се заплаща допълнително на място). Връщане в Прага. Нощувка.

Ден 5
ПрагаСофия

Закуска. Трансфер от хотела до летището. Отпътуване за България в 11.55 ч. с полет на авиокомпания „Bulgaria Air“. Кацане на летище София (Терминал 2) в 14.45 ч.

ДОПЛАЩАНИЯ
Еднодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод на български език и посещение на пивоварна "Pilsner Urquell" с включена дегустация и беседа (цената не включва входната такса за пивоварната - заплаща се индивидуално на място) - провежда се при минимум 15 туристи)
от 12 г.
115 лв.
от 3 г. до 11 г.
90 лв.
Еднодневна екскурзия до Дрезден на български език (провежда се при минимум 15 туристи)
от 12 г.
115 лв.
от 2 г. до 11 г.
90 лв.
Разходка с корабче по р. Вълтава с включен обяд на блок маса (провежда се при минимум 15 туристи)
50 лв.
Вечеря в ресторант с традиционна чешка музика и танци (картофена супа, три вида месо на грил, гарнитура картофено пюре, свежа салата, ябълков десерт, кафе, НЕОГРАНИЧЕНА консумация на бира, вино и вода) - провежда се при минимум 15 туристи
от 12 г.
99 лв.
от 2 г. до 11 г.
79 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Прага - София полет на авиокомпания Bulgaria Air с включени летищни такси
1 брой ръчен салонен багаж до 10 кг и размери 55х40х23 см и чекиран багаж до 23 кг.
4 нощувки със закуски в хотел 4* в Прага
Трансфер летище - хотел - летище
Пешеходна обиколка на Прага с местен лицензиран екскурзовод на български език
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Асистанс на български език или водач от България
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
PCR тестове (при необходимост)
Туристическа такса престой в Прага (заплаща се задължително на място на рецепцията на хотела от всеки турист): около 50 CZK на турист на ден
Еднодневна екскурзия до Карлови Вари и пивоварна "Pilsner Urquell"
Еднодневна екскурзия до Дрезден
Входна такса за пивоварна "Pilsner Urquell" (380 CZK)
Разходка с корабче по р. Вълтава с включен обяд
Ползване на слушалки: пешеходна разходка в Прага (3 EUR); еднодневна екскурзия до Дрезден (3 ЕUR ); еднодневна екскурзия до Карлови Вари и пивоварната "Pilsner Urquell" (3 EUR) - заплащат се на място
Комбиниран билет за катедралата "Св. Вит", Стария кралски дворец, църквата "Св. Георги", Златната уличка с кулата "Далиборка" (250 CZK, за деца до 16 г. - 125 CZK)
Входни такси за Музея на Алфонс Муха (300 CZK), Музея на Сметана (50 CZK), Музея на Кафка (260 CZK) в Прага
Градски транспорт: 40 CZK (еднопосочен билет), 120 CZK (карта за 24 часа)
Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
Такса гориво (доплаща се задължително, в случай че бъде обявена такава)
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да се заявят още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата. Допълнителни услуги се заявяват до 7 пълни работни дни преди датата на заминаване при наличие на свободни места.
Clarion Congress Hotel Prague 4* (www.clarioncongresshotelprague.com) е разположен до метростанция "Vysocanska" и е на 10 минути с метро до центъра на града. Свързан е с топла връзка с търговския център "Fenix", където на разположение са множество магазини, супермаркет, фитнес, кафене и зона за хранене. Всички стаи са климатизирани и разполагат със самостоятелен санитарен възел, сателитна телевизия, телефон, мини бар, сейф, ютия, както и безплатен достъп до кабелен и Wi-Fi интернет.
1 EUR = 25 CZK
Пътуването се провежда при минимум 25 записани туристи.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (950 USD / тон и обменен курс USD / EUR 1,13). При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 6,10 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000003412/
За всички актуални пътувания посетете www.discover.bg