ул. Триадица №6
София 1000
Тел.: (02) 981 47 02
E-mail: info@discover.bg
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000003427/
Карнавалът в Рио де Жанейро - в ритъма на самба
София – Франкфурт – Рио де ЖанейроЗахарната глава – Рио де Жанейро – Париж – София
Екскурзия със самолет
9 дни
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ

Насладете се на красотата и величието на Южна Америка по време на Карнавала в Рио!

Самбата е звукът на Бразилия – уникален и неповторим ритъм, изпълнен с неизчерпаема радост към живота. Когато си помислим за Бразилия, първото нещо, с което я асоциираме, е карнавалът в Рио с неговите магнетични платформи и зашеметяващи танци. Той е един от най-известните в Бразилия и въобще в целия свят поради великолепието и пищността си. Тълпите се движат в традиционни ритми на бразилския карнавал през града в атмосфера на празнуване и забрава.

Това мини пътешествие ще ви даде възможност да откриете ритмите и цветовете на самбата, да прекарате една нощ по време на шоуто на най-красивия карнавал в света и да научите за оживения град Рио де Жанейро, известен като „Великолепния град, внесен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО в категорията „Градски и културен пейзаж!

Ден 1
СофияФранкфуртРио де Жанейро

Отпътуване в 14:05 ч. от летище София (Терминал 2) за Франкфурт с полет на авиокомпания „Lufthansa”. Пристигане във Франкфурт в 15:30 ч. Отпътуване за Бразилия в 22:15 ч. 

Ден 2
Рио де Жанейро

Кацане на летището в Рио де Жанейро в 07:05 ч. Посрещане от екскурзовод на английски език и трансфер до хотела. Настаняване. По желание: вечеря на блок маса в ресторант „Carretao Copacabana”. Нощувка.

Ден 3
Рио де ЖанейроЗахарната глава

Закуска. Екскурзия до Захарната глава (около 4 ч.). Над милион туристи посещават всяка година световно известния хълм, който се превърнал в емблематичен символ на Рио де Жанейро. Кабинков лифт отвежда пътниците до върха на хълма Урка (215 м), откъдето се продължава с втори кабинков лифт до върха на Захарна глава, който се издига на 395 метра над морското равнище и предлага 360-градусова гледка към целия град, включително плажовете „Богафого” и „Копакабана”, хълма Корковадо. Вечерта по желание вечеря на блок маса в ресторант „Churrascaria Palace”. Нощувка.

Ден 4
Рио де Жанейро

Закуска. Свободното време. По желание привечер трансфер до Самбодромо за наблюдение на Парада на училищата по самба – най-забавното и най-естественото шоу. Връщане в хотела. По желание вечеря на блок маса в ресторант „Carretao Lido”. Нощувка.


Ден 5
Рио де Жанейро

Закуска. Посещение на хълма Корковадо, където се извисява статуята на Христос Спасител, избрана за едно от седемте съвременни чудеса на света. Статуята е най-важният символ на Рио де Жанейро и гледа към града и към Национален парк „Тижука“, най-голямата градска гора в света. Следвайки живописен панорамен път по лагуната Родриго де Фрейтас, ще стигнем до подножието на хълма, където се качваме на малък влак, който се изкачва по красивия планински склон. При достигане до върха посетителите ще се насладят на панорамна гледка към Рио де Жанейро и ще открият защо е известен като „Великолепния град”. По време на екскурзията се минава покрай известните плажове на Рио. По желание вечеря в ресторант „Balala Mix” на 3-степенно меню. Нощувка.

Ден 6
Рио де Жанейро

Закуска. Екскурзия с джип до една от традиционните фавели в Рио де Жанейро. Гетата или бедняшките квартали, които местните наричат „фавели“, възникват в края на 19 век. По това време войната в Баия оставя много войници без подслон и пари. Те се заселват в околностите на града, където почват да строят домовете си. Поради липсата на градоустройствен план и инфраструктура, сградите са разположени хаотично по склоновете на Рио. Скоро във фавелите се заселват роби и много от прииждащите емигранти. Пешеходна разходка из тесните улички на квартала, по време на която ще имат възможност да се запознаете с ежедневието на обитателите му. По желание вечеря в ресторант „La Maison” на 3-степенно меню. Нощувка.

Ден 7
Рио де Жанейро

Закуска. Обиколка на града и посещение на историческия център на Рио де Жанейро. Разходка из тесните улички на града. Посещение на основните туристически забележителности и атракции, като манастира „Сао Бенто“, църквата „Канделария“, площад „XV-ти ноември“, културния център в реновираната банка „Banco do Brasil“, известната улица „Гонсалвес Диас“ с традиционния бар „Коломбо“. Обиколката завършва на площад „Кариока“ с посещение на Катедралата. По желание обяд в „Confeitaria Colombo“ по време на обиколката. Свободно време. Нощувка.


Ден 8
Рио де ЖанейроПариж

Закуска. Освобождаване на стаите в хотела. Свободно време в Рио де Жанейро. Трансфер до летището. Отпътуване за Франкфурт в 20:40 ч. с полет на авиокомпания „Lufthansa“.

Ден 9
ПарижСофия

Пристигане във Франкфурт в 10:55 ч. Отпътуване за България в 18:50 ч. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 22:05 ч.

ДОПЛАЩАНИЯ
Вечеря на блок маса в ресторант "Carretao Copacabana" (без включени напитки)
€29
Вечеря на блок маса в ресторант "Churrascaria Palace" (без включени напитки)
€48
Вечеря на блок маса в ресторант "Carretao Lido" (без включени напитки)
€29
Вечеря в ресторант "Balala Mix" на 3-степенно меню (без включени напитки)
€29
Вечеря в ресторант "La Maison" на 3-степенно меню (без включени напитки)
€38
Обяд в "Confeitaria Colombo" (за 7 ден от екскурзията)
€38
Трансфер от хотела до Самбодромо и обратно с билет за сектор 9 за Парада на училищата по самба
€260
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Франкфурт - Рио де Жанейро - Франкфурт - София в икономична класа на авиокомпания "Lufthansa" с включени летищни такси, ръчен багаж до 8 кг с размери 55x40x23 см и чекиран багаж 23 кг
Трансфер летище - хотел - летище
6 нощувки със закуски в хотел "Astoria Palace" **** (или подобен) в Рио де Жанейро
Полудневна екскурзия до Захарната глава с местен екскурзовод на английски език и включена входна такса
Полудневна екскурзия до хълма Корковадо със статуята на Исус Изкупителя с местен екскурзовод на английски език и включена входна такса
Екскурзия до фавелите с местен екскурзовод на английски език
Полудневна обиколка на Рио де Жанейро с местен екскурзовод на английски език
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 €.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Обеди и вечери
Разходи за обекти, музеи и прояви посещавани по желание
Градски транспорт
Бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет София - Франкфурт - Рио де Жанейро - Франкфурт - София с "Lufthansa" 890 € с летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Цената на екскурзията е определена при валутен курс 1 USD = 1,8 BGN. При промяна на курса с повече от 5% агенцията си запазва правото да промени цената в съответната посока.
Посоченият хотел може да бъде сменен с подобен от същата категория;
Часово време: България 12 ч., Бразилия - 7 ч.
Валутен курс: 1 USD =3,45 BRL (бразилски реал)
Допълнителните услуги се заявяват и заплащат предварително в офиса ни.
Минимум туристи за осъществяване на програмата: 2-ма туристи.
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000003427/
За всички актуални пътувания посетете www.discover.bg