ул. Триадица №6
София 1000
Тел.: (02) 981 47 02
E-mail: info@discover.bg
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000003678/
Нова година в Албания (от Пловдив и Пазарджик) - екскурзия с автобус
Пловдив – Пазарджик – Дуръс – Тирана – Дуръс – Круя – Дуръс – Струга – Пазарджик – Пловдив
Екскурзия с автобус
4 дни
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Ден 1
ПловдивПазарджикДуръс
720 km

Отпътуване от Пловдив в 6:00 ч. (бензиностанция OMV до хотел "Санкт Петербург"), от Пазарджик в 6:30 ч. (бензиностанция "Шел" на магистрала "Тракия") по маршрут Скопие - Струга - Елбасан - Дуръс. Пристигане в Дуръс вечерта. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
ДуръсТиранаДуръс
100 km

Закуска. Трансфер до центъра на Дуръс, един от най-старите градове по адриатическото крайбрежие, основан още 627 г. пр.н.е., с богата история. Пешеходна разходка: крайбрежният булевард „Таулантия“, римският амфитеатър - един от най-големите и най-добре запазени на Балканите, параклисът на Св. Астий с впечатляващи раннохристиянски мозайки. Свободно време. Отпътуване за столицата Тирана. Обиколка на града - на мястото на някогашната комунистическа утопия, днес албанската столица е сред модерните градове на Балканите: площад "Скендербег" с Двореца на културата, Националния исторически музей, джамията на Етем бей и часовниковата кула, Булевардът на мъчениците на нацията, пирамидата на Енвер Ходжа, площад "Майка Тереза". Свободно време в центъра на Тирана. Връщане в Дуръс. Празнична новогодишна вечеря в ресторанта на хотела с жива музика, богато меню и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Ден 3
ДуръсКруяДуръс
100 km

Късна закуска. Следобед - посещение на Круя, малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. От скалната тераса, на която е разположено, се открива прекрасна гледка към Централна Албания и Адриатическо море. Разходка по старата османска чаршия и посещение на крепостта с музея на Скендербег и етнографския музей. Свободно време. Връщане в Дуръс. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
ДуръсСтругаПазарджикПловдив
720 km

Закуска. Отпътуване за България по маршрут Елбасан - Струга - Скопие - Кюстендил - София. По пътя - кратка разходка в Струга до родната къща на братя Миладинови (отвън). Пристигане в Пазарджик (бензиностанция "Шел" на магистрала "Тракия") и Пловдив (бензиностанция OMV до хотел "Санкт Петербург") около полунощ.

ДОПЛАЩАНИЯ
Доплащане на турист за гарантирано настаняване в стая с изглед към морето (подлежи на потвърждение)
20 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист
115 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
0 лв.
ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти
-5 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Транспорт с туристически автобус
3 нощувки със закуски на блок маса в хотел "Premium Beach" ***** на ривиерата на Дуръс
2 вечери (без включени напитки) на 30.12 и 01.01 с анимационна програма
Празнична новогодишна вечеря на 31.12 с музика на живо и танци, богато меню и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки
Панорамна обиколка в Тирана
Пешеходни разходки в Дуръс, Круя и Струга
Ползване на басейн и СПА център в хотела (сауна, джакузи, хамам, стая за релакс, фитнес) - заявки за часове се правят на рецепция
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач от България
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Входни такси за Националния исторически музей в Тирана (300 AL); музея на Скендербег (200 AL) и етнографския музей (300 AL) в Круя; амфитеатъра в Дуръс (300 AL)
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
Валутен курс: 1 евро = 133 албански леки
Часово време: България 12 ч.; Албания, Македония 11 ч.
Луксозният хотел "Premium Beach" ***** е разположен на ривиерата на Дуръс, в района Шкъмби и Кавайъс, на 7 км от центъра на града. Отваря врати през 2016 година. Предлага на гостите си директен достъп до плажа, ресторант, барове, магазини, СПА център (сауна, турски хамам, фитнес, фризьорски салон), външни басейни. Стаите са оборудвани с телевизор, мини бар, безжичен интернет достъп, директна телефонна линия, климатик, сейф, балкон, работна маса, баня с душ, сешоар.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000003678/
За всички актуални пътувания посетете www.discover.bg