КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Далмация - вълшебно велопътешествие и круиз
София - Сплит - Шолта - Хвар - Корчула - Млет - Вигани - Сучурай - Йелса - Омиш
Екскурзия с автобус
9 дни
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ДОПЛАЩАНИЯ И ОТСТЪПКИ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1

Отпътуване от София в 23.00 ч. от площад "Александър Невски" по маршрут София - Сплит.

Ден 2

Пристигане в Сплит. Настаняване на кораба, почивка и свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Отплаване от Сплит, като поемаме курс към най-близкия до Сплит остров – Шолта, оазис от недокосната природа. Островът е известен със своя флот, който някога е пренасял вино и зехтин до континенталната част на страната и до италианските пазари.


Велотурът ни започва от пристанището Рогач, минава през в най-северния град на острова – Маслиница и завършва в древното селище Стоморска, където корабът ни очаква. Вечеря.


Колоездене: 40 км, 4 часа; изкачване/спускане: 470 м/480 м


Ден 4

Закуска. Отплаване от Стоморска сутринта към остров Хвар, четвъртия по големина остров в Хърватска и най-популярния сред туристите. Той е известен като зеления ароматен остров поради многото полета с цветя и подправки като розмарин, лавандула и пирен. 


Корабът ни оставя в Стариград, от където започваме да въртим педалите. Обяд. Маршрутът ни криволичи през малки планински селца и полета с лавандула преди да се спусне и завърши в историческия град Хвар.Колоездене: 42 км, 5 часа; изкачване/спускане: 690 м/620 м


Ден 5

Закуска. Тръгваме рано сутринта към остров Корчула, наричан от гърците Черния Корфу заради гъстите борови гори. Тук са открити гробници и руини на крепости от древни времена. Една крепостна стена с кръгли отбранителни кули заобикаля по типичен за Далмация от Средновековието начин града, където малки къщи са разположени в близост до църкви и красиви площади. Островът е известен и с това, че тук е стъпвал Марко Поло по време на своите пътешествия и тук е домът на на драматичния танц със саби Морешка.


Колопреходът започва от Приградица и завършва в Корчула. Вечеря.Колоездене: 45 км, 6 часа; изкачване/спускане: 750 м/750 м


Ден 6

Закуска. Отплаваме рано сутринта към полуостров Пелешац. Възможни са няколко спирки от кораба - например в туристическия курорт Оребич, като може де се разходим край брега до Перна и Кучище, докато стигнем Вигани (7 км). Друга възможност е преход от Оребич до Манастира на Ангелската Мадона, където се намира и морски музей. След това може да продължим до Кучище и следвайки бреговата линия – до Вигани. 


Колоезденето започва от Тръстеник и свършва във Вигани. Късния следобед ще отплаваме към другия край на остров Хвар – Сучурай. Вечеря и нощувка на кораба при Сучурай. Вечеря.Колоездене: 40 км, 4 часа; изкачване/спускане: 380 м/350 м


Ден 7

Закуска. Продължаваме колоезденото към градчето Йелса, като маршрутът ни преминава през селцата Жерковичи, Богомолие, Дуги Долач и Гудач Свободно време в Йелса. Обяд.


Колоездене: 52 км, 4 часа; изкачване/спускане: 380 м/350 м


Ден 8

Закуска. Ранно отплаване от Йелса към Омиш, от където велотурът ни започва, а маршрутът следва живописния каньон на река Четина. Кратка почивка в Омиш, преди да отплаваме обратно за Сплит. Обяд. Свободно време. Нощувка на кораба.


Колоездене: 24 км, 3 часа; изкачване/спускане: 220 м/220 м


Ден 9

Закуска. Напускане на кораба в Сплит в 9.00 ч. Отпътуване към България.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Транспорт София - Сплит - София
7 нощувки в двойна каюта на кораба на долната палуба със собствена баня/тоалетна
Полупансион (включена закуска и обяд/вечеря според програмата)
Двама водачи от фирмата и местен гид
Техническо обслужване
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Храна и напитки, които не са описани в програмата
Входни такси за посещавани обекти
Разходи от личен характер
Застраховка
Бакшиши
Наем на велосипед
Местна туристическа такса: 25 евро на човек/седмица, заплаща се на място при качване на кораба
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2018 Туристическа агенция "Дискавър". Всички права запазени.
Всички дестинации: