КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Екскурзия в ИСПАНИЯ-АНДАЛУСИЯ И МАРОКО – тапас, тажин и вино (дата на отпътуване 06.04.2019)!
София – Малага – Коста дел Сол – Севиля – Коста дел Сол – Кордоба – Коста дел Сол – Танжер – Шефшауен – Фес – Мекнес – Рабат – Казабланка – Маракеш – София
Екскурзия с автобус и самолет
11 дни
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ДОПЛАЩАНИЯ И ОТСТЪПКИ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
СофияМалага

Отпътуване от летище София (Терминал 1) в 18:40 ч. с редовен полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на летището в Малага в 21:35 ч. Трансфер и настаняване в хотел 4* в района на Коста дел Сол. Настаняване. Вечеря и нощувка.

Ден 2
Коста дел СолСевиляКоста дел Сол
345 km

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или допълнителна екскурзия до Севиля. Екскурзията включва: панорамна обиколка с автобус на града - постройките на Испано - Американската изложба от 1929 г., красивите мостове Аламио и Беркета, парка "Мария Луиза"; пешеходна разходка до квартал "Санта Круз", забележителната Севилска катедрала (включен в цената вход) с прочутата камбанария, наречена Хиралда, двореца "Алказар", Испанския площад с красивия фонтан, който е сцена за много улични артисти. Свободно време за обяд. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 3
Коста дел СолКордобаКоста дел Сол
325 km

Закуска. Свободно време за плаж и почивка или допълнителна екскурзия до Кордоба. Отпътуване за Кордоба – бивша столица (8 - 13 век) на Ал Андалус, мавърската държава на Пиренейския полуостров, град разположен на брега на река Гуадалкивир, с истинска испанска атмосфера. Пешеходна разходка в историческия център на града: Катедралата "Мескита де Кордоба", построена по времето на маврите като втората по големина джамия в света след тази в Мека, и преустроена в католическа църква през 13 век, днес катедрален храм на архиепископа на Кордоба; крепостта "Алкасар", от където е ръководена реконкистата на Гранада; римският мост и мавърската защитна кула "Калаора". Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 4
Коста дел СолТанжер
200 km

Закуска. Свободно време. Около обяд - отпътуване за пристанище Тарифа (Испания) и взимане на ферибот за Танжер (Мароко) - времетраене около 45 минути. След пристигане в Танжер - настаняване в хотел 4*. Свободно време. Вечеря и нощувка.

Ден 5
Танжер
310 km

Закуска. Панорамна обиколка на Танжер. Града е един от най-големите и важни икономически и транспортни центрове на Кралство Мароко, намиращ се в близост до Гибралтарския проток. Посещение на Кралския дворец (разглеждане отвън) и старата медина. Свободно време. Вечеря и нощувка.

Ден 6
ТанжерШефшауенФес
315 km

Закуска. Отпътуване за Фес. По пътя посещение на Шефшауен - синият град на Мароко. Градчето е сгушено в склоновете на планинската верига Риф. Обликът му е смесица от арабска, берберска и средиземноморска архитектура, но безспорно най-впечатляващо е, че това градче е изцяло синьо. Обиколката включва разходка из медината, минавайки през характерните занаятчийски дюкянчета. Пристигане във Фес. Настаняване в хотелa. Вечеря и нощувка.

Ден 7
Фес

Закуска. Следва ден, посветен на град Фес - най-старият имперски град и трети по големина в страната след Казабланка и Рабат. Основан е през 790 г. по времет на Мулай Идрис II и в последствие става религиозен център на Мароко. Градът е разделен на три части: Фес ел Бали – старата част, която е оградена с крепостни стени и е част от списъка на историческо наследство на ЮНЕСКО; Фес Ждид – част от новия град Фес, включващ т.нар. Мела (еврейски квартал); Вил Нувел – най-новата част от град Фес, създадена от французите. Възможност за посещение на Средновековната Медина, Медресето Бу Инания - построена в периода 1351-1356 г. в мавритански стил от султанския син Абу Инан Фарис. Медресето Бу Инания не е просто бивше религиозно училище, но е и една от най-интересните забележителности на древния град Фес. Това е единственото училище, което има собствено минаре и се използва и като джамия - една от малкото отворени в града за немюсюлмански туристи. Срещу нея се намира построеният през XIV век Дар Ал Магана – хидравличен часовник с невероятна структура. Тук е и втората по големина джамия в Мароко - „Ал Карауин", която е построена през 859 г. като мадраса - един от водещите духовни и образователни центрове в мюсюлманския свят. Ще видите и известният фонтан "Нежарин". Обиколката продължава по търговската улица, която се смята за една от най-красивите в Мароко. След обяд – посещение на типична фабрика за килими. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 8
ФесМекнесРабатКазабланка
300 km

Закуска. Отпътуване за Мекнес, наричан още „Мароканският Версай“. По път посещение на руините на Волубилис. Обзорна обиколка на Мекнес - един от четирите имперски града, който по време на управлението на Мулай Исмаил бил столица на Мароко. Обиколката включва: градския портал Баб Ел Мансур, Националната ферма за жребци, мавзолея на Мулай Исмаил и  светия град на Мулай Идрис. Свободно време за обяд.  Пътуването продължава в посока Рабат и панорамна обиколка на града, включваща: Мавзолея на Мохамед V, кулата на Хасан и кралския дворец (разглеждане отвън). Отпътуване за Казабланка. Настаняване в хотелa. Вечеря и нощувка.

Ден 9
КазабланкаМаракеш
240 km

Закуска. Обзорна обиколка на Казабланка - най-големият и най-романтичният град в Мароко. Посещение на старата Медина; площад "Мохамед" V; търговската улица, датираща още от 1930 година; площада на Обединените нации; най-големия парк „Арабска лига“, характерен със своите палмови дървета. След обяд отпътуване за Маракеш. Пристигане и настаняване в хотел "Gomassine" 4*/ "Tichka" 4* (или подобен). Организирано посещение на знаменития площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не е скучно – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Тръгване от хотела в 20:00 ч. Възможност за вечеря в типичен марокански ресторант (по желание и срещу допълнително заплащане). Връщане в хотела с автобус, а желаещите да останат до по-късно - прибирането е самостоятелно. Вечеря и нощувка.

Ден 10
Маракеш

Закуска. Обзорна обиколка на Маракеш, наричан "Перлата на юга". Градът e основан през XI век и е втората имперска столица - удивителена ислямска и арабска архитектура, разнообразни етнически групи, цветни пазари и интересни улички. Алморавидите, които се установили на територията на днешен Маракеш, оставят след себе си невероятни дворци и градини. Сутринта посещение на: джамията Кутубия - най-голямата джамия в Мароко, павилиона Менара, гробниците на султаните от династията Са‘адин и прекрасния образец на дворцова архитектура - двореца Бахия. Следобяд – посещение на най-цветния пазар на Мароко и знаменития площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не е скучно – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Възможност за посещение на градините на Мажорел (по желание, входна такса срещу доплащане от 7 евро). Историята на градината започва през далечната 1920 г., в разгара на колониалната епоха. Именно тогава Мароко е окупиран от Франция. През същата тази година в Маракеш се заселва виден френски художник – Жак Мажорел. Той купува градината и има за цел да й вдъхне нов живот - и успява. Жак Мажорел създава един малък оазис сред тежката мараня на пустинята - построява басейн, засажда кокосови палми, бананови дървета, бугенвилии. Днес художникът е позабравен от историята, но градината - не. И това е благодарение на Ив Сен Лоран - дизайнер от света на висшата мода. Той поема стопанисването на градината през 1980 г., обогатява я и не позволява тя да потъне в забрава. По-късно в градината е построен и малък музей, посветен на ислямското изкуство. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

Ден 11
МаракешСофия

Закуска. Трансфер до летището в Маракеш за чартърен полет на авиокомпания "BH Air" в 18:30 ч. Пристигане на летището в София в 00:50 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Редовен полет София-Малага с авиокомпания "Wizz Air" с включени летищни такси и ръчен багаж до 10 кг с размери до 40x30x20 см
Чартърен полет Маракеш-София с авиокомпания "BH Air" с включени летищни такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 7 кг с размери до 60x40x30 см
Билет за ферибота Тарифа (Испания) - Танжер (Мароко)
Всички описани трнсфери по програмата
3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Royal Alandalus" 4* (или подобен) в района на Коста дел Сол
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Les Almohades" 4* (или подобен) в Танжер
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Farah Magrib" 4* (или подобен) в Маракеш
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Oum Palace" 4* (или подобен) в Казабланка
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Wassim" 4* (или подобен) във Фес
Посещение и обиколка на Маракеш, Казабланка, Рабат, Мекнес, Фес и Танжер
Посещение на руините Волубилис
Общинска такса - 1,76 евро на ден
Всички трансфери, обиколки и посещения, описани по програмата с лицензиран екскурзовод и превод на български език
Водач - преводач от България
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Чекиран багаж до 20 кг. с размери 149х119х171 см. за полет на "Wizz air" София - Малага
Чекиран багаж до 32 кг. с размери 149х119х171 см. за полет на "Wizz air" София - Малага
Туристическа такса престой в Коста дел Сол: 1 EUR (за хотел ****) на турист на ден. Таксата се заплаща индивидуално от туристите на рецепцията на хотела
Допълнителните екскурзии; услуги, които са с допълнително заплащане; разходите от личен характер
Целодневна екскурзия до Севиля (Испания)
Входна такса за градините на Мажорел (7 евро/човек), входна такса на джамията "Хасан ІІ" (12 евро/човек) - заплащат се на място
Обяди и напитки по време на храненията
Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 15 евро на човек за целия престой - заплащат се на място
Застраховка "Отмяна на пътуване"
Горивна такса - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на отпътуване (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпнията начисли такава)
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2019 Туристическа агенция "Дискавър". Всички права запазени. Използване на бисквитки Защита на личните данни
Всички дестинации: