КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Нова година в Шри Ланка - с водач на български език!
София – Дубай – Коломбо – Панадура – Перадения – Канди – Матале – Сигирия – Хабарана – Дамбула – пещерните храмове на Дамбула – Пинавела – Коломбо – Дубай – София
Екскурзия със самолет
8 дни
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ДОПЛАЩАНИЯ И ОТСТЪПКИ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
СофияДубайКоломбо

Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Дубай в 14:45 ч с полет на авиокомпания „Fly Dubai”. Кацане на летището в Дубай в 21:30 ч. Отпътуване в 23:20 ч. за Коломбо.

Ден 2
КоломбоПанадура

Кацане на летището в Коломбо в 05:20 ч. Трансфер до хотела в Панадура. Настаняване. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Панадура

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Панадура

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Празнична вечеря и посрещане на Новата година. Нощувка.

Ден 5
ПанадураПераденияКанди

Закуска. Отпътуване за Канди. По пътя посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. Тези градини са един истински оазис на спокойствие в близост до оживения град Канди, където растат 4000 различни растителни видове – палми, орхидеи и други екзотични растения. Посещение на традиционна фабрика за чай. Тук ще станете свидетели на производството на световно известния цейлонски чай. Пристигане в Канди – една от древните столици на острова. Заради богатото си културно и историческо наследство през 1988 г. градът е включен в Списъка за световно културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Тук има будистки, християнски и мюсюлмански храмове, запазени са сгради във викториански стил от колониалната епоха, а разходката по малките улици е забавно преживяване – повечето тротоари и площади за заети от продавачи на дрехи, лотарийни билети, играчки и различни модни предмети. Градът е подходящо място за закупуване на скъпоценни камъни. Тук могат да се намерят всички видове цветове на сапфира, рубини, турмалини, не случайно тук се намира и Музеят на скъпоценните камъни. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
КандиМаталеСигирияХабарана

Закуска. Посещение на Храма на свещения зъб на Буда от 16 век, където според легендата се съхранява една от най-сакралните реликви на будизма – зъб на Буда. Тази скъпоценна реликва привлича облечени в бяло поклонници, носещи цветове лотос и червен жасмин всеки ден. Отпътуване за Матале за посещение на плантацията за подправки. Те са очарователно място за разходка из благоуханната зеленина и са място, където може да научите повече за по-популярните подправки – индийско орехче, карамфил, къри, кимион и скъпоценния кардамон. Отпътуване за Сигирия. Посещение на скалната крепост, чието име в превод означава „Лъвската скала” – една от най-впечатляващите забележителности на Шри Ланка, включена в Списъка на ЮНЕСКО. Отпътуване за Хабарана. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
ХабаранаДамбулапещерните храмове на ДамбулаПинавела Коломбо

Закуска. Отпътуване за Дамбула. Ще посетите пещерните храмове на Дамбула, построени от крал Валагамбахи, през 1 в. пр. Хр. Във всяка от петте пещери стените и таваните са покрити с будистки стенописи, а намерените статуи на богове, крале и тези на Буда наброяват около 130. Отпътуване за Пинавела за посещение на приюта за слонове „Пинавела“. Тук ще имате възможност да видите слонове в естествената им среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Вечеря във Ватала. Трансфер до летището в Коломбо.

Ден 8
КоломбоДубайСофия

Отпътуване за Дубай в 01:40 ч. Пристигане в Дубай в 05:10 ч. Отпътуване за България в 09:40 ч. Кацане в София (Терминал 2) в 13:25 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Дубай - Коломбо - Дубай - София с включени летищни такси на авиокомпания "Flydubai", чекиран багаж до 20 кг и малък салонен багаж до 7 кг
3 нощувки със закуски и вечери включително празнично посрещане на Новата година в хотел "Jie Jie Beach by Jetwing" **** (или подобен) в Панадура
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Royal Kandyan Hotel" **** (или подобен) в Kанди
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Sungreen Resort & Spa" **** (или подобен) в Хабарана
1 вечеря в хотел "Pegasus Reef Wattala" **** (или подобен) във Ватала
Описаните в програмата трансфери
Описаната туристическа програма с местен екскурзовод
Водач-преводач от България
Входни такси за обектите по програмата
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Допълнителни услуги по програмата
Виза за Шри Ланка
Напитки по време на храненията, включени в цената
Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 3-5 USD на турист на ден (заплаща се на място от туристите)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер.
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2019 Туристическа агенция "Дискавър". Всички права запазени. Използване на бисквитки Защита на личните данни
Всички дестинации: