Екскурзии в Гърция
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Почивка на Олимпийската ривиера - 5 нощувки със закуски
Козлодуй – София – Паралия Катерини – Метеора – Паралия Катерини – Солун – Паралия Катерини – Вергина – Едеса – Паралия Катерини – София – Козлодуй
Екскурзия с автобус
6 дни
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ДОПЛАЩАНИЯ И ОТСТЪПКИ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
КозлодуйСофияПаралия Катерини
570 km

Отпътуване от Козлодуй в 5:00 ч., от София в 9.00 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), 9.30 ч. - автогара „Сердика“, 10.00 ч. от Студена - бензиностанция "Shell/Mc Donald's", Дупница - 10.30 ч., Благоевград - 11.00 ч., Сандански - 12.00 ч. по маршрут ГКПП Кулата - Олимпийска ривиера. Пристигане по обяд. Настаняване. Свободно време за плаж. Нощувка.

Ден 2
Паралия Катерини

Закуска. Свободен ден за плаж. По желание и предварителна заявка трансфер до град Катерини за разходка и пазар. Нощувка.

Ден 3
Паралия КатериниМетеораПаралия Катерини
380 km

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до Метеора: пристигане в местността Метеора – уникално място, често наричано осмото чудо на света, съчетание на природна красота и вековни християнски традиции. Това е комплекс от гигантски скали, които с течение на времето придобиват причудливи форми и стават приют за монасите, посветили своя живот на поклонението пред Бога. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за икони „Зиндрос“. Разглеждане на два от шестте функциониращи манастира. Отпътуване за Олимпийската ривиера. Прибиране в хотела привечер. Нощувка.

Ден 4
Паралия КатериниСолунПаралия Катерини
160 km

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до Солун с включена панорамна обиколка с местен екскурзовод (минимум 2 ч.): Бялата кула – символ на града; църквата „Св. св. Кирил и Методий”; площад „Наварино” с Двореца на Галер; Арката на Галер, построена през 305 г. за отпразнуване на окончателната победа на император Галер Максимилиан над персите; крепостта „Ептапиргио“ с прекрасна панорамна гледка към града и Термическия залив; църквата „Св. Димитър“ – необичайно красив храм, построен от розови тухли, където се пазят мощите на св. Димитър. Свободно време за пазаруване или самостоятелно разглеждане на града. Прибиране в хотела привечер. Нощувка.

Ден 5
Паралия КатериниВергинаЕдесаПаралия Катерини
260 km

Закуска. Свободен ден за плаж или по желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до Вергина и Едеса. Вергина е първата столица на древното македонско царство. Свободно време и възможност за посещение на гробницата музей на Филип II Македонски. Разглеждане на гробницата музей с местен екскурзовод (45 мин.). Отпътуване за Едеса – един от най-красивите градове на Гърция, построен между четири планини. Фотопауза сред красивите водопади. Свободно време в центъра на града. Прибиране в хотела привечер. Нощувка.

Ден 6
Паралия КатериниСофияКозлодуй
570 km

Закуска. 10:00 ч. - отпътуване за България. Пристигане в София следобед, в Козлодуй вечерта.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
5 нощувки със закуски на блок маса в хотел "RG Status" 2*+ в Паралия Катерини, Олимпийска ривиера
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач от агенцията по време на целия престой.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Целодневна екскурзия до Метеора
Входни такси за скалните манастири (3 EUR за всеки манастир)
Целодневна екскурзия до Солун с включена панорамна обиколка с местен екскурзовод
Трансфер до град Катерини за пазар и разходка
Целодневна екскурзия до Вергина и Едеса
Входна такса за гробницата музей на Филип Македонски във Вергина (12 EUR)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се индивидуално на рецепцията на всеки хотел!).
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2018 Туристическа агенция "Дискавър". Всички права запазени. Използване на бисквитки Защита на личните данни
Всички дестинации: