КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Тайнствената красота на Мексико
София – Париж – Мексико Сити – Гуадалупе – Теотиуакан – Мексико Сити – Мерида – Каба – Ушмал – Мерида – Чичен Итца – Канкун – Париж – София
Екскурзия със самолет
9 дни
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
СофияПарижМексико Сити

Отпътуване в 07.10 ч. от летище София за Париж с полет на авиокомпания "Air France". Пристигане в Париж в 09.10 ч. Отпътуване за Мексико в 11.10 ч. Пристигане в Мексико сити в 16.00 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в хотел "Best Western Majestic" ***+ или подобен. Свободно време. Нощувка.

Ден 2
Мексико Сити

Закуска. 9.30 ч. - посещение на световноизвестния музей на антропологията в парка Чапултепек. Панорамна обиколка на Мексико сити: главният площад "Цокало", един от най-големите в света; Катедралата; Дворецът на правителството, с невероятните фрески на видния художник Диего Ривера. Свободно време. Нощувка.

Ден 3
Мексико СитиГуадалупеТеотиуаканМексико Сити

Закуска. 9.30 ч. - фотопауза на "Площада на трите култури", на който съжителстват сгради от три различни периода от историческото развитие на Мексико - пирамиди и храмове от времето на ацтеките, испанска църква и модерни блокове. На това място е съществувал предколумбийския град Тлателолко, който бил най-големият конкурент на Теночтитлан до 1473 г., когато ацтеките завладяват града и убиват неговия владетел. Отпътуване за Гуадалупе и посещение на най-свещеното за мексиканците място - базиликата на Дева Мария. Посещение на пирамидите на слънцето и луната в Теотиуакан - един от най-големите антични градове в Мексико, столица на огромна и силна империя, която достига своя разцвет по време на създаването на Константинопол. Връщане в Мексико сити в 16.00 ч. Свободно време. Нощувка.

Ден 4
Мексико СитиМерида

Закуска. Трансфер до летището. Полет до Мерида. Пристигане и трансфер до хотела. Настаняване в хотел "El Castellano" **** или подобен. Свободно време в столицата на провинция Юкатан. Заради многото бели колониални сгради, градът е известен с прозвището "белият град". Нощувка.

Ден 5
МеридаКабаУшмалМерида

Закуска. Отпътуване за Каба и разглеждане на арката на Маите и храма на Чак - бога на дъжда. Отпътуване за Ушмал - един от най-големите градове и религиозни центрове на маите. Градът е известен с Двореца на губернатора; Къщата на костенурките; Пирамидата на магьосника; Двора на монахините. Включен обяд по време на обиколката. Връщане в Мерида. Нощувка.

Ден 6
МеридаЧичен ИтцаКанкун

Закуска. 9.00 ч. - отпътуване за Чичен Итца - столицата на културата на Маите, невероятно богатство на световната археология. Този най-важен и величествен паметник от културата на Маите е съхранил в себе си невероятни археологически останки като Пирамидата, известна още като "Замъка" или храма на Кукулкан - пирамида със 365 стъпала, за която се счита, че е бил астрономически часовник, който отбелязва пролетното и есенното равноденствие. Други археологически останки, които могат да се видят са още Двора за игра с топки; Храма на черепите; Храма на ягуара; Обсерваторията; Площада с хиляда колони и Свещения кладенец. Включен обяд по време на обиколката. Отпътуване за Канкун – Ривиерата на маите. Настаняване в хотел "Krystal Cancun" **** или подобен в Канкун. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Канкун

Свободен ден в Канкун на база All inclusive. Нощувка.

Ден 8
КанкунПариж

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване в 18.20 ч. за Париж с полет на авиокомпания "Air France". 

Ден 9
ПарижСофия

Пристигане в 11.00 ч. в Париж. Отпътуване в 12.25 ч. за България. Пристигане в 16.05 ч. на летище София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Париж - Мексико сити и Канкун - Париж - София в икономична класа, с включени летищни такси на авиокомпания "Air France" с 7 кг ръчен и 23 кг чекиран багаж
Самолетен билет и летищни такси в икономична класа за вътрешния полет Мексико сити - Мерида с ръчен багаж 5 кг и 25 кг чекиран
Транспорт с автобус/ минибус/ ван с климатик
3 нощувки със закуски в хотел "Best Western Magestic" ***+ или подобен в Мексико сити
2 нощувки със закуски в хотел "El Castellano" **** или подобен в Мерида
2 нощувка на база All Inclusive в хотел "Krystal Cancun" **** или подобен в Канкун
2 обяда на 5-тия и 6-тия ден от програмата
Описаната туристическа програма
Екскурзоводско обслужване на английски език
Всички посочени в програмата трансфери в Мексико
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 €
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Държавна такса при напускане на Мексико (заплаща се лично на летището при отпътуване): 35 USD към 16.11.2016 г.
Такса за пренасяне на багаж в хотелите
Бакшиши
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт.
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2018 Туристическа агенция "Дискавър". Всички права запазени.
Всички дестинации: