ул. Триадица №6
София 1000
Тел.: (02) 981 47 02
E-mail: info@discover.bg
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000001523/
Транссибирската железница - приключението на вашия живот
София – Москва – Екатеринбург – Иркутск – Езеро Байкал – Иркутск – Улан Батор – Терелж – Улан Батор – ПекинМосква – София
Екскурзия със самолет
22 дни
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Ден 1
СофияМосква

Отпътуване от летище София в 12:30 ч. Пристигане на летището в Москва в 15:35 ч. Трансфер до хотела. Настаняване в "People Loft Tverskaya Hotel" **. Свободно време. Нощувка. 

Ден 2
МоскваЕкатеринбург

Свободно време в Москва. Трансфер до Казанската гара. Отпътуване с влак за Екатеринбург. Нощувка във влака.

Ден 3
Екатеринбург

Пристигане в Екатеринбург вечерта. Придвижване пеша до хотела, разположен срещу гарата, на около 5 минути. Настаняване. Нощувка в хотел "Marins Park hotel" ***. 

Ден 4
Екатеринбург

Закуска. Посещение на манастира Романов и обелиска Евразия - маркиращ границата между Европа и Азия. Обяд. Туристическа обиколка на Екатеринбург - не само четвъртият по големина град в Русия, но и един от най-важните историчеки градове. Нощувка.

Ден 5
ЕкатеринбургИркутск

Закуска. Отпътуване с влак за Иркутск - един от най-големите градове в Сибир, разположен на двата бряга на река Андара. Нощувка във влака.

Ден 6
Иркутск

Преминаване през старите сибирски градове Новосибирск и Красноярск. Пейзажът в тази част на Сибир представлява иглолистни и брезови гори, и малки села, останали далеч назад от развитието на големите градове. Нощувка във влака. 

Ден 7
Иркутск

 Пристигане вечерта в Иркутск. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка в хотел "Angara" ***.

Ден 8
ИркутскЕзеро Байкал

Закуска. Отпътуване с автобус и ферибот за остров Олхон - най-големият остров в езерото Байкал. Пътуването е около 6-8 часа. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка в местна къща за гости. 

Ден 9

Закуска. Целодневна екскурзия до нос Хобой - най-северната точка на Олхон, смятан за свещено място. Пикник обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка в Олхон.

Ден 10

Закуска. Свободно време или по желание разходка с лодка по езерото (организира се самостоятелно на място). Вечеря. Нощувка.

Ден 11
Езеро БайкалИркутск

 Закуска. Отпътуване за Иркутск с автобус и ферибот. Настаняване. Свободно време. Нощувка в Иркутск.

Ден 12
ИркутскУлан Батор

Закуска (сух пакет). Трансфер до гарата. Отпътуване с влак за Улан Батор. Нощувка във влака. 

Ден 13
Улан БаторТерелж

Пристигане в Улан Батор рано сутринта. Трансфер и закуска в местен ресторант. Посещение на национален парк Терелж (около 75 км), който заема огромна територия сред монголските степи. Посещение на внушителното скално образувание Костенурката и духовния център Арабял. По желание посещение на местно семейство. Вечеря. Нощувка в гер-традиционните монголски юрти. 

Ден 14
ТерелжУлан Батор

Закуска. Свободно време в Терелж. По желание разходка и езда из красивите околности (заплаща се на място). Отпътуване за Улан Батор, по пътя посещение на мемориалния комплекс посветен на Чингиз Хан, където се намира 40-метров паметник на древния владетел. Обяд в ресторанта на комплекса. Пристигане в Улан Батор. Панорамна обиколка на града - будисткият манастир Гандан Хийт, националния исторически музей и др. Вечерно фолклорно шоу с монголско гърлено пеене и традиционна музика. Вечеря. Нощувка в хотел Dream ***.

Ден 15
Улан Батор

Закуска. Посещение на стадиона Наадам, където ще видите цветната церемония по откриването на фестивала. Свободно време. Следобед ще имате възможност да наблюдавате стрелба с лък и борба. Вечеря. Посещение на площад Сухбатар, където ще имате възможност да се насладите на музикално и танцово шоу. Нощувка в хотел Dream ***. 

Ден 16
Улан Батор

Закуска. Отпътуване за зоната за езда Ху Долоон Худаг (около 40 км. от Улан Батор), където ще наблюдавате конни състезания. Пикник обяд. Свободно време. Отпътуване обратно за Улан Батор. Нощувка.

Ден 17
Улан БаторПекин

Закуска. Трансфер до гарата. Отпътуване за китайската столица Пекин (около 30 часа). Вечерта се пристига на границата, където вагоните трябва да сменят колела заради различната ширина на релсите в Китай. Нощувка във влака. 

Ден 18

Пристигане в Пекин ранния следобед. Пекин е известен с името Бейджин, което в превод означава „Северната столица“. Днес той е един от най-големите по площ и население градове в света. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка в хотел Beijing Guantong Jianhui Hotel ****.

Ден 19

Закуска. Туристическа програма в Пекин - дворцовият комплекс "Забранения град" – седалище на имперската власт по време на династиите Мин и Цин. Дворцовият комплекс е разделен на две части – Външен двор, където се намират церемониалните зали, и Вътрешен двор – официалната резиденция на императора и императрицата. Вътрешният двор е проектиран по една от основните концепции на древната китайска философия „Ян и Ин“ – двете противоположни сили, които се допълват взаимно и преливат една в друга. В Двореца на небесната чистота, олицетворяващ Ян, се помещават покоите на императора, а в Двореца на земното спокойствие, олицетворяващ Ин, е резиденцията на императрицата. Между тях се намира Залата на единството, символизираща единството на императорската двойка. Програмата продължава към Летния дворец – един от най-ярките примери за китайското архитектурно наследство. Нощувка.

Ден 20

Закуска. Посещение на Великата китайска стена, символ на китайската цивилизация. Тя се разпростира из цял Северен Китай от границата с Корея до пустинята Гоби и се оприличава често на дълъг дракон (21 хил. км.). Името на Чанчън в превод на български означава „дълга защитна стена“. Връщане в Пекин. По пътя посещение на една от 13-те гробници на династия Мин. Нощувка. 

Ден 21

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. 

Ден 22
ПекинМоскваСофия

Отпътуване за България в 02:30 ч. Пристигане в Москва в 05:30 ч. Отпътуване от Москва в 08:20. Пристигане на летище София в 11:30 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетни билети София - Москва и Пекин - Москва - София на авиокомпания "Aeroflot"с включени летищни такси, чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж до 10 кг
Билети за влака Москва - Екатеринбург - Иркутск - Улан Батор - Пекин във втора класа (4-местно купе)
Транспорт по описания маршрут
1 нощувка в хотел "People Loft Tverskaya" ** (или подобен) в Москва
5 нощувки в спален вагон (4-местно купе)
2 нощувки със закуски в хотел "Marins Park Hotel" *** (или подобен) в Екатеринбург
2 нощувки със закуски в хотел "Angara" *** (или подобен) в Иркутск
3 нощувки със закуски и вечери в местна къща за гости в Олхон
1 нощувка със закуска, обяд и вечеря в юрта в Терелж
3 нощувки със закуски в хотел "Dream" *** (или подобен) в Улан Батор
3 нощувки със закуски в хотел "Beijing Guantong Jianhui Hotel" **** (или подобен) в Пекин
1 обяд в Екатеринбург
1 пикник обяд в Олхон
2 обяда и вечери в Улан Батор
Описаната туристическа програма в Москва, Екатеринбург, Иркутск, Улан Батор и Пекин
Водач от агенцията при минимум 8 записани туристи
Екскурзоводско обслужване на английски език на всички обиколки
Входни такси за всички обекти, включени в програмата
Покана за виза за Русия
Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 ЕUR.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Трансфер хотел в Пекин - летище в Пекин
Виза за Русия
Виза за Монголия
Виза за Китай
Бакшиши за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място): 3 - 5 USD на турист на ден
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Цената на екскурзията е калкулирана при валутен курс 1 USD = 1.7 BGN. При промяна на валутния курс с повече от 6% туроператорът си запазва правото да коригира цената на екскурзията в съответната посока.
Цената на екскурзията е калкулирана при цена на самолетния билет София - Москва и Пекин - Москва - София 572 EUR с включени летищни такси. При промяна в цената на самолетния билет агенцията си запазва правото за промяна цената на туристическия пакет в съответната посока.
Авиокомпанията си запазва правото да променя полетното разписание и стойността на летищните такси.
Ваксини: Няма задължителни ваксинации за държавите, през които минава тура.
Носете със себе си USD и/или EUR при това пътуване. Банкомати се използват и в трите държави, но основно в големите градове. В малки населени места плащането е в брой в местна валута. Руски рубли и китайски юани могат да се обменят и от България. Монголски тугрик се обменя на място.
Пътуваме в спални купета за 4 човека (второкласно купе). Възможно е да бъдете настанени в купе за двама (първокласно купе) по някои отсечки срещу доплащане, в зависимост от наличността. Купетата са снабдени с одеала и възглавници, спално бельо се предоставя при потеглянето на влака. Вагоните разполагат с тоалетни с мивка в двата си края. Във всеки вагон има стюардеси, които се грижат за ежедневното почистване. Много от влаковете разполагат с вагон-ресторант.
Екскурзията се осъществява при минимум 8 записани туристи.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000001523/
За всички актуални пътувания посетете www.discover.bg