ул. Триадица №6
София 1000
Тел.: (02) 981 47 02
E-mail: info@discover.bg
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000003100/
Септемврийски празници - Италианска приказка
София – Загреб – Болоня – Флоренция – Рим – Сиена – Венеция – Загреб – София
Екскурзия с автобус
8 дни
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Ден 1
СофияЗагреб
800 km

4:30 ч. - отпътуване от Пловдив от бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" (заявява се при сключване на договор и се заплаща допълнително), от София в 7:00 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 7:30 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб. Настаняване в Загреб вечерта. Нощувка.

Ден 2
ЗагребБолоня
620 km

Закуска. Отпътуване в 7:30 ч. за Болоня. Пешеходна разходка в БолоняФонтанът на Нептун; красивият площад "Маджоре", където се намира базиликата "Сан Петронио", и двете кули "Асинели" и "Гаризенда" – символ на града. Свободно време с възможност за пешеходна разходка до Университета на Болоня. Настаняване в района на Болоня/Флоренция. Нощувка.

Ден 3
ФлоренцияРим
330 km

Закуска. Отпътуване в 8:00 ч. за Флоренция. Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1½ ч.): църквата "Санта Кроче", наричана още "национален пантеон", където са погребани Микеланджело, Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти; кварталът на Данте Алегиери с къщата му; катедралата "Санта Мария дел Фиоре" с купола на Брунелески и кулата на Джотобаптистерията "Йоан Кръстител" с Вратите на рая; площад "Синьория" с двореца "Палацо Векио" и Лоджа дей Ланци – музей на скулптурите под открито небе. Свободно време с възможност за разходка до Понте Векио – мостът на златарите, двореца "Пити" и градините "Боболи". По желание: посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод. Свободно време до 17:00 ч. Отпътуване за Рим. Настаняване в района на Рим късно вечерта. Нощувка.

Ден 4
Рим

Закуска. Панорамна автобусна обиколка с местен екскурзовод на български език в историческия център на Рим (минимум 2 ½ ч.): Върховният касационен съд; площад "Кавур"замъка "Сант’ Анджело"храма на Херкулес Непобедимияцърквата "Санта Мария ин Козмедин", известна с мраморния си релеф "Устата на истината". Обиколката продължава покрай Авентинския хълм, арената "Циркус Максимус"Палатинския хълм с императорските дворци, хълма Челио, акведукта на Клавдий, величествената арка на император Константин, хълма Ескуилино с Domus Aurea – златния дом, построен от император Нерон след големия пожар в Рим от 64 г.; руините на някогашната гладиаторска школа зад Колизеума. Фотопауза при Колизеума. Посещение на църквата "Сан Клементе" с гроба на Константин-Кирил Философ. Панорамната обиколка продължава към площад "Венеция"колоната на Траян, паметника на Виктор Емануил, Капитолийския хълм и Капитолийските музеи. Свободно време във Ватикана. По желание посещение с местен екскурзовод на Ватиканските музеи и Сикстинската капела с неповторимите стенописи на Микеланджело. Туристическата програма, включена в цената, продължава с посещение на базиликата "Св. Петър" с местен екскурзовод. Свободно време до 20:00 ч. Нощувка в района на Рим.

Ден 5
Рим

Закуска. Свободно време. Пешеходна разходка до площад "Навона" – бароковата перла в сърцето на Рим с Фонтана на четирите реки по проект на Бернини; църквата "Света Агнезия в Агония"двореца "Памфили"Фонтана на Нептун и Фонтана на мавъра; Сенатът на Република Италия; Пантеона – най-добре запазената антична сграда в Рим с гробовете на Виктор Емануил II, Рафаело Санцио, Умберто I; улица "Виа дел Корсо" – главната пътна артерия в каменното сърце на града; фонтана "Ди Треви" и българската църква "Сан Винченцо и Анастасио" подарена ни от папа Йоан Павел II през 2002; площад "Испания" с Фонтана на старата лодка и църквата "Санта Тринита дей Монти". Туристическа програма по желание: екскурзия "Имперският Рим" с екскурзовод на български език: посещение на Палатинския хълм, Римските форуми и на Колизеума. Свободно време до 20:00 ч. Нощувка.

Ден 6
РимСиенаВенеция
540 km

Закуска. Отпътуване в 8:00 ч. за Венеция. По пътя разглеждане на Сиена. Пешеходна разходка в центъра на града: площад "Дей Кампо" – сърцето и душата на града с великолепна архитектура и място, където два пъти в годината се провеждат конни състезания с неоседлани коне; двореца "Палацо Публико", където се помещава кметството на Сиена; катедралата „Възнесение Богородично“ – една от най-красивите в Италия, смесица от романски и готически стил. Настаняване в района на Венеция. Нощувка.

Ден 7
ВенецияЗагреб
365 km

Закуска. Отпътуване с корабче до Венеция. Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1½ ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала, съхранила в себе си богатствата на Венецианската република, и камбанарията – един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожитеМостът на въздишките. Разходка до моста "Риалто". Свободно време. Отпътуване в 16:00 ч. за Загреб. Настаняване в Загреб вечерта. Нощувка.

Ден 8
ЗагребСофия
800 km

Закуска. Отпътуване за България в 8:00 ч. Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк, бул. "Сливница" – до Орион), площад "Централна гара" и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) вечерта. Трансфер от София (ул. „Оборище“) до Пловдив (бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург").

ДОПЛАЩАНИЯ
Двупосочен билет за корабче до Венеция
24 лв.
Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод (с включена такса резервация и входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за лица, ненавършили 26 г., е валидна при представяне на документ за самоличност на място. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно!
от 26 г.
75 лв.
от 6 г. до 25 г.
49 лв.
Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод (с включена такса резервация, входна такса и ползване на слушалки) при минимум 20 туристи. УСЛУГАТА СЕ ГАРАНТИРА ЕДИНСТВЕНО ПРИ ЗАЯВЯВАНЕ КЪМ МОМЕНТА НА НАПРАВАТА НА РЕЗЕРВАЦИЯ И НАЛИЧИЕ НА СВОБОДНИ МЕСТА! Моля, резервирайте услугата своевременно!
от 19 г.
59 лв.
от 3 г. до 18 г.
44 лв.
Екскурзия "Имперският Рим" с местен екскурзовод (цената включва такса резервация, входна такса за "Колизеума", Палатинския хълм и Римския форум, ползване на слушалки и местен екскурзовод) на турист при минимум 20 туристи. УСЛУГАТА СЕ ГАРАНТИРА ЕДИНСТВЕНО ПРИ ЗАЯВЯВАНЕ КЪМ МОМЕНТА НА НАПРАВАТА НА РЕЗЕРВАЦИЯ И НАЛИЧИЕ НА СВОБОДНИ МЕСТА! Моля, резервирайте услугата своевременно!
от 26 г.
59 лв.
от 6 г. до 25 г.
29 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист
360 лв.
Пълноцветен пътеводител за Рим на български език на National Georgraphic (272 стр.)
20 лв.
Пълноцветен пътеводител за Флоренция и Тоскана на български език на National Georgraphic (336 стр.)
25 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване от екскурзията в хотел "Хемус" ***, на турист на вечер в двойна стая
39 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване от екскурзията в хотел "Хемус" ***, на турист на вечер в единична стая
65 лв.
ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти
-22 лв.
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата си родители
-52 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
2 нощувки със закуски в хотел *** в Загреб
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Венеция/ Тревизо
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Болоня/ Флоренция
3 нощувки със закуски в хотел *** в Рим (с удобен транспорт до центъра на града)
Туристическа програма с местен екскурзовод във Венеция
Туристическа програма с местен екскурзовод в Рим
Посещение на Ватикана и базиликата "Св. Петър" с местен екскурзовод
Туристическа програма с местен екскурзовод във Флоренция
Пешеходни разходки в Болоня и Сиена
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс АД"
Водач-екскурзовод от България по време на цялата екскурзия
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)
Посещение на Ватиканските музеи с местен екскурзовод
Екскурзия "Имперският Рим" с местен екскурзовод
Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод
Двупосочен билет за корабче до Венеция
Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка в Рим (3 EUR)
Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Флоренция (3 EUR)
Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR)
Входна такса за купола нa базиликата "Св. Петър" (8 EUR) в Рим
Входни такси за църквата "Санта Кроче" (8 EUR), двореца "Пити" (16 EUR) и комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията "Сан Джовани" (18 EUR) във Флоренция
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Посещението на Двореца на дожите се извършва индивидуално в свободното време. Входната такса за Двореца на Дожите и музеите на площад “Сан Марко” (музея Корер, Националния Археологически музей, монументалните зали на библиотека Марчиана) е 20 EUR.
При желание на касата се доплаща за аудиогид в Двореца на дожите (около 8 EUR).
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
Часово време: България 12 ч. ; Италия 11 ч.
Валутен курс: 1 лв = 0,52 EUR
За да посетите галерия „Уфици” с местен екскурзовод, е необходимо да заявите тази услуга при сключване на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването и е свързано с предварителна резервация и има ограничение в максималния брой туристи в група.
Бохемия BeFlex - 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията, каталог "Пътувай безгрижно`2018" или вашия туристически агент.
Бохемия MultiFlex - 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията, каталог "Пътувай безгрижно`2018" или вашия туристически агент.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000003100/
За всички актуални пътувания посетете www.discover.bg