ул. Триадица №6
София 1000
Тел.: (02) 981 47 02
E-mail: info@discover.bg
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000003483/
СПА уикенд в Хисаря - екскурзия с автобус
София – Копривщица – Хисаря – Старосел – Пловдив – София
Екскурзия с автобус
2 дни
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Ден 1
СофияКопривщицаХисаря

Отпътуване в 8.00 часа от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) по маршрут София – Копривщица. Пешеходна обиколка в Копривщица с посещение на три къщи музеи. Къщите са забележителни с характерната си архитектура и запазените в тях предмети: оригинално обзавеждане, стари оръжия, национални костюми, ценни бижута, образци на традиционните занаяти. Свободно време. Отпътуване за град Хисаря. Възникнал още през Античността, той се превръща в един от важните римски градове на територията на България - много са запазените обекти от онази епоха в центъра на града, като масивните укрепления, римските терми, римска гробница. Днес градът е известен със своите паркове и термални извори. Настаняване в хотела. Пешеходна разходка в центъра на Хисаря. Свободно време. Нощувка.

Ден 2
ХисаряСтароселПловдивСофия

Закуска. Свободно време за ползване на СПА центъра в хотела. Отпътуване за Старосел. Пристигане в околностите на с. Старосел, където се намира най-голямото струпване на тракийски храмове и гробници в България. Посещение на основния храм в местността Четиньова могила, разположен върху голямо възвишение, което се вижда отдалеч. Отпътуване за Пловдив. Пешеходна разходка в Стария град на Пловдив. Свободно време. Отпътуване за София. Пристигане на ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) вечерта.

ОТСТЪПКИ
Ученици и студенти до 25 години
-5 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Транспорт с туристически минибус/автобус
1 нощувка със закуска в хотел 3* в Хисаря
Пешеходни разходки в Копривщица, Хисаря и Пловдив
Посещение на тракийския култов комплекс при Старосел
Ползване на басейни в хотела
Водач на български език
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Входни такси за посещаваните музеи и обекти в програмата - къщите музеи в Копривщица (комбиниран билет от 15 лв за възрастни, 6 лв за учащи), археологическия музей и римските терми в Хисаря (по 3 лв за възрастни, 2 лв за пенсионери, 1 лв за учащи), тракийската гробница край Старосел (4 лв за възрастни, 1 лв за учащи и пенсионери)
Обяд, вечеря, разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Агенцията не носи отговорност за загуби, щети, закъснения и неудобства, които са породени от независещи от нас причини. В противен случай – при условие, че те са резултат от небрежност на наши служители, отговорността на агенцията е ограничена максимум до пълното възстановяване на заплатената за екскурзията сума.
За разходките в Копривщица и Пловдив се препоръчва носенето на удобни спортни обувки.
Деца и ученици до 18 години трябва да бъдат придружени от възрастен.
Студенти до 25 години: При записване студентите трябва да предоставят студентски документ и да го носят в деня на пътуването.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
Застраховки не са включени в цената.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000003483/
За всички актуални пътувания посетете www.discover.bg