ул. Триадица №6
София 1000
Тел.: (02) 981 47 02
E-mail: info@discover.bg
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000003529/
Нова година на Охридското езеро - хотел "Дрим" **** - 3 нощувки, 3 закуски и 3 вечери, вкл. две празнични вечери с НЕОГРАНИЧЕНА консумация на местни напитки - екскурзия с автобус
София – Скопие – Струга – Манастирът "Свети Наум" – Охрид – Струга – Битоля – София
Екскурзия с автобус
4 дни
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Ден 1
СофияСкопиеСтруга
420 km

Отпътуване от София в 6.30 ч. от ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 7.00 ч. от автогара "Сердика", в 7.30 ч. от Студена (бензиностанция "Shell"/"McDonalds" на магистрала "Струма"), в 7.50 ч. от Дупница (бензиностанция "OMV") за Скопие. Пешеходна разходка в Скопие с местен екскурзовод: площад "Македония" с паметника на Александър Велики; старият квартал "Вароша"; църквата "Свети Спас" със саркофага на Гоце Делчев. Свободно време. Отпътуване за Охридската ривиера. Настаняване вечерта в Струга. Вечеря с музикална програма, богато меню и неограничена консумация на местни напитки. Нощувка.

Ден 2
СтругаМанастирът "Свети Наум"ОхридСтруга

Закуска. Отпътуване за манастира "Свети Наум", разположен на южния бряг на Охридското езеро, сред местност с неповторима природна красота. Посещение на църквата "Св. Архангели" и свободно време в парка на охридските извори. Отпътуване за Охрид. Пешеходна разходка с местен екскурзовод в Стария град (минимум 2 ч.), благодарение на своята автентична архитектура част от листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Връщане в хотела. Празнична новогодишна вечеря с музикална програма, богато меню и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА!

Ден 3
Струга

Закуска. Свободно време в Струга. Обяд с лебедите на плажа "Камелия" с неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Втора празнична вечеря с музикална програма, богато меню и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки. Нощувка.

Ден 4
СтругаБитоляСофия
460 km

Закуска. Отпътуване за Битоля. Пешеходна разходка: часовниковата кула, улица "Широк сокак", впечатляващата възрожденска църква "Св. Димитър". Свободно време. По обяд - отпътуване за България. Пристигане в София на автогара "Сердика" и ул. "Оборище" (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късно вечерта.

ДОПЛАЩАНИЯ
Ползване на двойна седалка от 1 турист
80 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в единична стая
50 лв.
Нощувка преди датата на отпътуване в хотел "Хемус" *** на турист в двойна стая
35 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Транспорт с туристически автобус
3 нощувки със закуски в хотел "Дрим" **** в Струга
1 обяд с неограничена консумация на местни напитки на 01.01
1 вечеря в ресторанта на хотела с музикална програма, богато меню и неограничена консумация на местни напитки на 30.12
1 новогодишна празнична вечеря с музикална програма, богато меню и неограничена консумация на местни напитки на 31.12
1 празнична вечеря с музикална програма, богато меню и неограничена консумация на местни напитки на 01.01
Туристическа програма в Скопие, Охрид и манастира "Свети Наум" с местен екскурзовод
Пешеходна разходка в Битоля
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
Водач от България
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Входни такси за църквата "Св. Спас" (120 MKD) в Скопие
Входни такси в църквата "Св. Богородица Перивлепта" (100 MKD) в Охрид и църквата "Свети Архангели" в манастира "Свети Наум" (100 MKD)
Входни такси и билети за други музеи и обекти, посещавани по желание
Разходи от личен характер
PCR тестове или бързи антигенни тестове (при необходимост)
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
При необходимост - изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа "Онлайн регистрация" или "QR код"
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
Обядът на 01.01 се провежда на плаж "Камелия" при подходящи метеорологични условия. Ако такива не са на лице, обядът ще бъде на закрито.
Хотел "Дрим" **** е разположен в Струга, на брега на Охридското езеро. Стаите са оборудвани с климатик, кабелна телевизия. На разположение на гостите на комплекса са 24 часа рецепция, ресторанти, лоби бар, безжичен интернет достъп, рум сервиз.
Неограничената консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки включва: червено и бяло вино ("Тиквеш"), местно пиво, ракия, коняк, водка, джин, узо, безалкохолни напитки.
Места на отпътуване: Студена - бензиностанция "Shell"/"McDonalds"; Дупница - бензиностанция "OMV".
Места на връщане: Дупница - бензиностанция "ЕКО"; Перник - бензиностанция "Лукойл" на бул. "Юрий Гагарин" (до Кауфланд).
Валутен курс: 1 евро = 62 македонски денара.
Часово време: България 12 ч.; Северна Македония 11 ч.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Във връзка с разпространението на коронавируса, в хотела се прилагат задължителни протоколи за безопасност на гостите. Протоколите подлежат на промени в зависимост от изискванията на надлежните институции.
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000003529/
За всички актуални пътувания посетете www.discover.bg