ул. Триадица №6
София 1000
Тел.: (02) 981 47 02
E-mail: info@discover.bg
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000003540/
Перлите на Мароко - Маракеш, Есауира и Агадир (дати на отпътуване 01.05 и 16.10.2018)
София – Маракеш – Водопад Узуд – Маракеш – Агадир – Туит – Тарудант – Агадир – Тизнит – Легзира – Агадир – Маракеш – София
Екскурзия със самолет
8 дни
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Ден 1
СофияМаракеш

Отпътуване от летище София (Терминал 1) за Маракеш с директен чартърен полет, изпълняван от авиокомпания BH Air. Кацане на летището в Маракеш. Посрещане на място от фирмата партньор. Трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотел Farah 4* / Farah Magrib 4* / Meriem 4* (или подобни) в Маракеш. Свободно време. Вечеря и нощувка.

Ден 2
Маракеш

Закуска. Възможност за посещение на градините на Мажорел (по желание, входна такса срещу доплащане от 7 евро). Историята на градината започва през далечната 1 920 година, по времето когато колониалната епоха е в разгара си. Обзорна обиколка на Маракеш, наричан "Перлата на юга". Градът e основан през XI век и е втората имперска столица - удивителена ислямска и арабска архитектура, разнообразни етнически групи, цветни пазари и интересни улички. Алморавидите, които се установили на територията на днешен Маракеш, оставят след себе си невероятни дворци и градини. Следобед посещение на: джамията Кутубия (отвън), градините Менара, гробниците на владетелите от династията Са‘адид и прекрасния образец на дворцова архитектура - двореца Бахия и знаменития площад „Джема Ел Фна“, където шоуто никога не е скучно – хора, гълтащи огън, разказвачи на приказки, дресьори на маймуни, змиеукротители и всякакъв вид артисти. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка. По желание и предварителна заявка – вечеря с фолклорна програма в ресторант "Chez Ali".

Ден 3
МаракешВодопад УзудМаракеш

Закуска. Отпътуване към едно от природните чудеса на Мароко - водопада Узуд . Самата дума оuzoud идва от берберски и означава "маслина", заради намиращите се тук маслинови дървета. Тук могат да се видят Зелените градини, мелници, овощни градини и величественият пролом на реката Ел Адид (El Adid, в превод от арабски "Реката на робите"). Отвсякъде дебнат маймуни, които търсят какво да отмъкнат за хапване от туристите. Свободно време за обяд и разходка. Следобяд отпътуване за Маракеш. Вечеря и нощувка. 

Ден 4
МаракешАгадир

Закуска. Отпътуване за Агадир. Пристигане по обяд и настаняване в хотел Argana 4* (или подобен) на закуска и вечеря или в хотел Les Almohades 4* (или подобен) на All Inclusive. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна полудневна екскурзия по желание и срещу допълнително заплащене – „Открийте Агадир и неговите вкусове“. Екскурзията включва разглеждане на Агадир и посещение на първото пристанище на Мароко, стария град с мистериозен произход – Касбах, старите квартали на Агадир и известният пазар Сук ел-Хад. Това е една чудесна възможност за всеки да опознае града или да опита от известното арганово масло, което се произвежда единствено и само тук. Търговската улица на Агадир е място, където могат да се видят различни отделения за тъкани, декоративни предмети, кафтани, кожа, медни предмети, дърво, марокански ръчно изработени предмети, постели, пердета, плодове и зеленчуци. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
АгадирТуитТарудантАгадир

Закуска. Свободно време за плаж. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна целодневна екскурзия по желание и срещу допълнително заплащене – "Тиут и Тарудант". Тиут е малко селище и красив оазис, разположен в подножието на планината Атлас. Екскурзията включва посещение на палмовия оазис пеша или на гърба на магаре, което е срещу допълнително заплащане и дегустация на вкусно, домашно поднесен марокански обяд по берберски. Тарудант е известен със своята търговска улица, с красивите пейзажи, с голямо разнообразие от подправки и билки, с множество търговци на накити и антики, които ежедневно чакат своите късметлии. Отпътуване за Агадир в късния след обяд. Вечеря и нощувка.

Ден 6
АгадирТизнитЛегзираАгадир

Закуска. Свободно време за плаж. Свободно време за плаж и забавления или допълнителна целодневна екскурзия по желание и срещу допълнително заплащене – "Тизнит и Легзира". Екскурзията включва посещение на древния град на „чуждоземен легион“- Тизнит. Изключително характерно за региона е обработването на сребро. Тук могат да видят истински съкровища: брошки, диадеми, пръстени и ками. Посещение на Легзира. Връщане в Агадир в късния след обяд. Вечеря и нощувка.

Ден 7
Агадир

Закуска. Свободно време за плаж и забавления. Вечеря. Нощувка.

Ден 8
АгадирМаракешСофия

Закуска. Трансфер до летището в Маракеш. Отпътуване за София с директен чартърен полет, изпълняван от авиокомпания "BH Air". Пристигане в София (Терминал 1).

ДОПЛАЩАНИЯ
Полудневна екскурзия "Открийте Агадир и неговите вкусове" на турист при минимум 15 записани туристи
от 12 г.
€20
от 2 г. до 11 г.
€10
Целодневна екскурзия до Тиут и Тарудант (с включен обяд) на турист при минимум 15 записани туриста
от 12 г.
€50
от 2 г. до 11 г.
€25
Целодневна екскурзия до Тизнит и Легзира на турист при минимум 15 записани туристи
от 12 г.
€45
от 2 г. до 11 г.
€23
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Маракеш - София с директен чартърен полет на авиокомпания "BH Air" с включени летищни такси
Ръчен багаж до 7 кг. с размери до 60/40/30 см и чекиран багаж до 20 кг.
Трансфер летище - хотел - летище
3 нощувки със закуски и вечери в хотел "Farah" 4*/ "Farah Magrib" 4*/ "Meriem" 4* (или подобни) в Маракеш
4 нощувки със закуски и вечери в хотел "Argana" 4* (или подобен) в Агадир
Посещение и обиколка на Маракеш
Общинска такса - 1,76 EUR на ден
Представител на туроператора с български език за целия престой
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 евро на застрахователна компания "Уника"
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Полудневна екскурзия "Открийте Агадир и неговите вкусове"
Целодневна екскурзия до Тиут и Тарудант
Целодневна екскурзия до Тизнит и Легзира
Разходи от личен характер
Обяди и напитки по време на храненията
Входна такса за градините на Мажорел - 7 евро (заплаща се на място)
Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 15 евро на човек за целия престой - заплащат се на място
Доплащане здравна застраховка за лица над от 65 г. до 75г. - 5 EUR
Доплащане здравна застраховка за лица над от 75 г. до 80г. - 12 EUR
Застраховка "Отмяна на пътуване"
Горивна такса - информация за горивната такса се получава до 21 дни преди датата на отпътуване (ако има промяна в цените на горивата и авиокомпнията начисли такава)
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Условия за плащане: при резервация - 50% от основната цена; доплащане до 100% - до 30 дни преди датата на отпътуване.
Условия за анулация: до 61 дни преди датата на отпътуване - без неустойка; от 60 до 30 дни - 50% от основната цена; от 29 до 16 дни - 70% от общата цена на пътуването; под 15 дни - цялата дължима сума.
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
Възможна е промяна в реда на разглеждане на забележителностите по програмата.
Всички екскурзии се провеждат с местен лицензиран екскурзовод и превод на български език.
Някои от допълнителните екскурзии се провеждат при определен минимум. Възможна е промяна на цените на допълнителните екскурзии предлагани на място или анулиране по причини не зависещи от туроператора като лоши метеорологични условия или подобни.
Пътуването се провежда при минимум 30 записани туристи. Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи - 30 дни преди отпътуване.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Поради постоянно променящите се цени на горивата авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай туроператорът си запазва правото да променя цената на пътуването с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Цените на горивата в програмата в София и Маракеш са калкулирани с параметри $850/тон и 1 евро = 1.18 долара. При промяна на цените на горивата може да бъде начислена горивна такса. Тази такса следва да бъде обявена от туроператора и заплатена от потребителя не по-късно от 21 дни преди датата на заминаване.
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000003540/
За всички актуални пътувания посетете www.discover.bg