ул. Триадица №6
София 1000
Тел.: (02) 981 47 02
E-mail: info@discover.bg
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000003542/
Почивка на остров Лефкада - 5 нощувки - екскурзия със самолет и автобус, на български език!
София – о-в Лефкада – Корфу – о-в Лефкада – Парга – о-в Лефкада – София
Екскурзия с автобус и самолет
6 дни
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Ден 1
Софияо-в Лефкада

Събиране на летище София в 17:00 ч. за директен чартърен полет за Превеза в 19:05 ч. Кацане на летището в Превеза в 20:10 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 2

Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка отпътуване за Нидри за целодневен круиз с корабче (с включен обяд на кораба): Порто Кацики или Егремни – най-красивите плажове на острова с възможност за скачане и плуване в кристалната вода на Йонийско море; о-в Кефалония със свободно време в градчето Фискардо; остров Итака с възможност за разходка или плаж на Острова на Одисей; трите острова на семейство Онасис – Скорпиос, Спарти и Скорпиди; остров Мадури, известен със своята вечнозелена растителност. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка целодневна екскурзия до о-в Корфу в с включена туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): посещение на двореца „Ахилион“ – лятната резиденция на императрица Елизабет, построена през 1890 г. в чест на Ахил, любимият герой на императрицата; пешеходна разходка в столицата Керкира: площад „Еспланада“ – сърцето на града и най-големият площад на Балканите, галерията с арките „Листон“ – едно от най-романтичните кътчета на града, копие на парижката улица „Риволи“, Старата крепост, дворецът „Св. св. Георги и Михаил“, където днес се помещава Музеят на азиатското изкуство, църквата „Св. Спиридон“. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка отпътуване за Парга за целодневен круиз с корабчео-в Антипаксос с възможност за плуване в топлите и чисти води на Йонийско море; Сините пещери, известни с причудливите си форми, образувани през годините от морските води; о-в Паксос с посещение на столицата Гайос и свободно време за разходка и обяд в някоя от местните рибни таверни. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка целодневна екскурзия на о-в Лефкада: пешеходна разходка в столицата Лефкада – Централният площад, църквата „Св. Спиридон“, кметството, църквата „Св. Мина“ и катедралата; свободно време с възможност за посещение на Археологическия музей, Музея на фолклора и Музея на грамофоните; посещение на манастира „Панагия Фанеромени“ – най-важният религиозен център на острова, построен през 1634 г. върху руините на древен храм, посветен на богинята Артемида; свободно време на плаж „Катизма“ – един от най-добрите на острова. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 6
о-в ЛефкадаСофия
685 km

Закуска. Отпътуване с автобус за България. Пристигане в София на бензиностанция „Lukoil“ (бул. „Сливница“, след кръстовище Орион), автогара „Сердика“, ул. Оборище (в участъка между пл. Александър Невски и бул. Васил Левски) вечерта.

ДОПЛАЩАНИЯ
5 вечери в ресторанта на хотела (салата, основно ястие с гарнитура и десерт - без включени напитки) - при минимум 10 туристи
от 12 г.
100 лв.
от 2 г. до 11 г.
80 лв.
Целодневен круиз с кораб (продължителност 9 часа) до островите Кeфалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Скорпиди, Спарти и Мадури с включен обяд на кораба - при минимум 10 туристи
от 12 г.
80 лв.
от 2 г. до 11 г.
40 лв.
Целодневна екскурзия до о-в Корфу с посещение на столицата Керкира и двореца "Ахилион" с местен екскурзовод (с включени фериботни такси и фериботни билети) - при минимум 16 туристи
от 12 г.
75 лв.
от 2 г. до 11 г.
40 лв.
Целодневен круиз с корабче (продължителност 7 часа) до островите Паксос и Антипаксос - при минимум 12 туристи
от 12 г.
70 лв.
от 2 г. до 11 г.
35 лв.
Целодневна екскурзия до о-в Лефкада с посещение на столицата Лефкада, манастира "Панагия Фанеромени" и плажа "Катизма" - при минимум 10 туристи
от 12 г.
40 лв.
от 2 г. до 11 г.
20 лв.
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
0 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Превеза за директен чартърен полет с авиокомпания "Bulgaria Air" с включени летищни такси
Ръчен багаж до 10 кг и чекиран багаж до 20 кг
Трансфер летище - хотел
Транспорт с комфортен туристически автобус по маршрут остров Лефкада - София (климатик, видеосистема, минибар)
4 нощувки със закуски на блок маса в хотел 3* на остров Лефкада
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Асистанс на български език по време на целия престой.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Такса гориво и вредни емисии (обявява се 21 дни преди полета и се доплаща задължително, в случай че бъде обявена такава)
Вечери
Целодневен круиз до островите Кeфалония, Итака, Меганиси, Скорпиос, Скорпиди, Спарти и Мадури
Целодневна екскурзия до о-в Корфу
Входни такси за двореца "Ахилион" (5 EUR), Старата крепост (4 EUR), комбиниран билет за Aрхеологическия музей, Старата крепост и Mузея на азиатското изкуство (около 8 EUR) на о-в Корфу
Целодневен круиз до островите Паксос и Антипаксос
Целодневна екскурзия до о-в Лефкада с посещение на столицата Лефкада, манастира "Панагия Фанеромени" и плажа "Катизма"
Входни такси за обектите, посещавани по време на допълнителните екскурзии и други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер
Градски и местен транспорт
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
Такса престой в Гърция (влиза в сила от 01.01.2018 г.): 0.50 EUR на стая на ден в хотел 2*; 1.50 EUR на стая на ден в хотел 3*; 3.00 EUR на стая на ден в хотел 4* и 4.00 EUR на стая на ден в хотел 5* (заплаща се задължително и индивидуално на рецепцията на всеки хотел!)
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Деца до 1.99г. заплащат 50 лв., като не ползват седалка в самолета и в автобуса по време на трансферите. Децата не ползват допълнително легло - ползват бебешка кошарка или са настанени на леглото на родителите си!
Промени в маршрута и програмата по време на екскурзиите поради форс мажорни обстоятелства или метеорологични условия не дават право на възстановяване на сумите за екскурзията.
Резервации: депозит при резервация - 35% от стойността на ексурзията плюс стойността на допълнителното заявените услуги, доплащане - до 30 дни преди датата на отпътуване.
Анулации: от деня, следващ деня на записването до 31 ден преди датата на заминаване - 35% от основната цена на екскурзията; от 30 ден до деня на заминаване - 100% от общата цена на екскурзията.
За плащане на екскурзиите на място не се приемат кредитни карти.
При анулиране на екскурзия под 24 ч. или неявяване се предвижда 100 % парична глоба.
При посещение на църкви не се позволява влизане с голи рамене и колене.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с достигане на минимален брой туристи и с предварителни резервации. В Гърция са валидни следните отстъпки от входните такси при посещение на музеи и археологически обекти: деца до 18 г. – безплатно (след показване на документ за самоличност); лица над 65 г. – 50 % намаление от стойността на входната такса (след показване на документ за самоличност); студенти, притежаващи международни студентски карти ISIC – безплатно (след показване на картата).
Часово време: България 12 ч.; Гърция 12 ч.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000003542/
За всички актуални пътувания посетете www.discover.bg