ул. Триадица №6
София 1000
Тел.: (02) 981 47 02
E-mail: info@discover.bg
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000004080/
Екскурзия в ИТАЛИЯ - Пулия - Земята на трулите - със самолет и водач от България!
София – Бари – Остуни – Лече – Алберобело – Матера – Бари – София
Екскурзия със самолет
4 дни
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Ден 1
СофияБари

Отпътуване от терминал 1 на летище София с полет на авиокомпания Wizz Air в 15:45 ч. Кацане в Бари в 16:10 ч. Трансфер до хотела. Настаняване. Пешеходна разходка в историческия център на Бари: Тук се намира катедралата "Св. Савин", построена в края на 12 в. в романски стил. Днес тя блести със светлата си фасада и елегантния си интериор с барокови елементи, добавени през 18 в. На няколко крачки от нея е емблематичната за Бари крепост "Нормано Свево" от 12 в. – сменяла функциите и управлението си няколко пъти, днес тя е място за организиране на художествени изложби и културни събития. Разходката по крепостната стена разкрива красиви гледки към града, Адриатическо море и пристанището на Бари. Интересна за посещение е и базиликата "Свети Николай", където се съхраняват мощите на светеца, закрилник на моряците, затворниците и децата. Осветена е през 1087 г., но остава незавършена до 1197 г. и все пак е едно от най-големите постижения на характерната за Италия романска архитектура в Пулия. Зад всеки ъгъл в стария град се крият малки магазинчета за сувенири и вино, ресторанти, сервиращи традиционните паста и фокача, а ароматът, който се носи от кафенетата, ви приканва да влезете и да опитате истинско италианско кафе, поднесено с топка сладолед или шоколадова торта. Нощувка.

Ден 2
ОстуниЛече

Закуска. Свободно време в Бари или по желание целодневна екскурзия до Остуни и Лече. Отпътуване и посещение на Остуни, известен като "Белия град" и прочут с типичната южна атмосфера на областта Пулия. Туристическа програма: катедралата и средновековния град. Отпътуване за Лече,  наречен "Флоренция на Пулия" и известен с бароковата си архитектура. Според легендата градът е съществувал още от времето на Троянската война, когато е носил името Сибар. По-късно е завладян от липигииците, а от тях го завземат римляните през 3 в. пр. Хр. Те му дават името Липия. По времето на император Адриан Лече е преместен 3 км на североизток и е наречен Личея. След краха на Западната Римска империя Лече е превзет от остготския крал Тотила. След това за пет столетия Лече е върнат към Източната Римска империя – Византия. Норманите завладяват града през 11 в. и по-късно е присъединен към Кралство Сицилия. Туристическа програма: Катедралата; Епископският дворец; църквата "Св. Йоан Кръстител"; дворецът "Седжо"; градската крепост; църквата "Свети кръст". Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3
АлберобелоМатера

Закуска. Свободно време в Бари или по желание целодневна екскурзия до Алберобело и Матера. Посещение на Алберобело - приказната столица на трулите, където буквално ще се пренасете в света на детските приказки. Трулите са специфични постройки, наследили праисторическа строителна традиция. Състоят се от цилиндрична основа със стени, дебели до 1 м, и конусовиден покрив от варовикови плочи на няколко пласта. Макар че са градени без всякаква спойка, те са оцелели и до днес. Катедралата на градчето е посветена на светците Козма и Дамян и се отличава с неокласическата си фасада от 18 в. В близост до главния площад се намира църквата "Санта Лучия" от началото на 19 в. Матера е обект от световно значение под закрилата на ЮНЕСКО, уникално селище, познато като "Mъртвия град", известен в целия свят като естествен декор на много филми. Пешеходна разходка в историческия център с възможност за посещение на музея "Саси" (входната такса се заплаща допълнително: 3 EUR на турист). Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 4
БариСофия

Закуска. Свободно време. Трансфер до летището в Бари. Полет за България на авиокомпания Wizz Air в 16:45 ч. Кацане на терминал 1 на летище София в 19:30 ч.

ДОПЛАЩАНИЯ
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване
100 лв.
Целодневна екскурзия до Остуни и Лече при минимум 20 записани туристи
125 лв.
Целодневна екскурзия до Алберобело и Матера при минимум 20 записани туристи
135 лв.
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
0 лв.
PCR тест в лаборатории "Рамус" (на отиване)
60 лв.
PCR тест в лаборатории "Рамус" (на връщане)
60 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет и летищни такси София - Бари - София на авиокомпания "Wizz Air"
1 брой ръчен салонен багаж с размери 40/30/20 см до 10 кг
Групов трансфер летище - хотел - летище
3 нощувки със закуски в Boston Hotel 3* (или подобен) в центъра на Бари
Пешеходна разходка в Бари
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" на Застрахователно Дружество "Евроинс" АД с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR
Водач-екскурзовод от България (при минимум 15 туристи)
Съдействие за изпълнение на административни изисквания във връзка с пътуването от типа "Онлайн регистрация" или "QR код" (при необходимост)
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
PCR тест (при необходимост)
Чекиран багаж до 10 кг, 20 кг. или 32 кг.
Такса престой в Италия, която се заплаща на рецепцията на всеки хотел - 2-4 EUR на турист на ден (в хотел 3 *) и 4-6 EUR на турист на ден (в хотел 4*)
Допълнителни услуги и екскурзии по програмата (При заявка на място екскурзиите се заплащат в евро!)
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски и местен транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Резервации: депозит 35% от основната цена + стойността на заявените допълнителни услуги при резервация; доплащане до 35 дни преди датата на отпътуване.
Анулации: до 36 дни преди датата на отпътуване - 35% от основната цена; от 35-я ден до деня на заминаване - 100% от общата цена.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Възможна е промяна в полетното разписание от страна на авиокомпанията.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Екскурзията се провежда при минимум 30 записани туристи.
Часово време: България 12 ч.; Италия 11 ч.
Валутен курс: 1 лв = 0,52 EUR
Бохемия BeFlex - 10% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на датата на пътуване по същата програма или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията или при вашия туристически агент.
Бохемия MultiFlex - 20% от основната цена на пътуването: възможност за смяна на програмата или отмяна на пътуването без неустойка (сумата се възстановява под формата на ваучер за пътуване) до 35 дни от първоначално избраната дата. Заявява се САМО по време на резервация. За допълнителна информация - в сайта на агенцията или при вашия туристически агент.
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/6000004080/
За всички актуални пътувания посетете www.discover.bg