ул. Триадица №6
София 1000
Тел.: (02) 981 47 02
E-mail: info@discover.bg
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/1100005849/
Почивка в ИСПАНИЯ - КОСТА ДЕЛ СОЛ, хотел "Fuengirola Park" **** - със самолет и обслужване на български език! Гарантирани места!
София – Малага – Фуенхирола – Кордоба – Гранада – Танжер – Севиля – Гибралтар – Ронда – Малага – София
Почивка със самолет
8 дни от 1349.00 лв.
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Ден 1
СофияМалагаФуенхирола

При полет на авиокомпания "Wizz Air" : Oтпътуване от летище София в 6,30 ч. с директен полет до Малага. Пристигане на летището в Малага. Отпътуване за Михас и пешеходна разходка (включена в цената) в историческия център на селището. Преди по-малко от 100 г. Михас е малко рибарско селце, но след Втората световна война с развитието на туризмът в Испания много пътешественици идват в Михас, привлечени от самобитния облик на селцето, с традиционните бели къщички, кацнали по хълмовете над морето. Романтиката на Михас привлича и самия Салвадор Дали, който твори известно време тук. Трансфер до хотела. Обяд. Настаняване. Свободно време. Вечеря. Нощувка.


При полет на авиокомпания "Ryan Air" : Oтпътуване от летище София в 11.00 ч. с директен полет до Малага. Пристигане на летището в Малага. Трансфер до хотела. Настаняване. Обяд (сух пакет). Отпътуване за Михас и пешеходна разходка (включена в цената) в историческия център селището. Преди по-малко от 100 г. Михас е малко рибарско селце, но след Втората световна война с развитието на туризмът в Испания много пътешественици идват в Михас, привлечени от самобитния облик на селцето, с традиционните бели къщички, кацнали по хълмовете над морето. Романтиката на Михас привлича и самия Салвадор Дали, който твори известно време тук. Завръщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 2
ФуенхиролаКордоба

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Кордоба с отпътуване в 7:00 ч. от хотела. Пристигане в Кордоба – уникален град, известен със своята архитектура, символ на арабската и еврейска култура. По време на тура се посещава катедралата "Успение Богородично", известна като "Мескита де Кордоба" – главната забележителност в града, красноречив пример за мавританска и ренесансова архитектура; Еврейският квартал и Римският мост. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Гранада

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Гранада с отпътуване в 7:50 ч. от хотела. По пътя кратка спирка в Рифрио или Лоха. Пристигане в Гранада - свободно време за посещение на Кралския параклис (по желание), построен по заповед на католическите крале през 1504 г. Отпътуване за двореца "Аламбра" – най-големият паметник на арабската култура в Испания, крепост и архитектурен комплекс. Посещение на прочутите градини на двореца "Хенералифе" – лятната резиденция на емирите от династията на Насридите. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Танжер

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Танжер с отпътуване в 7:00 ч. от хотела за Тарифа. Отпътуване с ферибот за Танжер – един от най-големите и важни икономически и транспортни центрове на Мароко. Панорамна обиколка на града: нос Еспартел, Касбах. Разходка в старата част с възможност за шопинг. Обяд в типичен марокански ресторант (без включени напитки). Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Севиля

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Севиля с отпътуване в 7:00 ч. от хотела. По пътя се преминава покрай типичните за Андалусия селища Антекера, Ла Рода, Естепа и Осасуна. След пристигане в Севиля се посещава Севилската катедрала, построена през 15 в. В църквата се пазят немалко реликви и съкровища, в това число картини на Мурильо, Диего Веласкес, Франсиско де Сурбаран и Гоя. Пешеходна разходка в стария еврейски квартал Санта Крус с тесни улици, фонтани и вътрешни дворове, които напомнят за миналото и съхраняват еврейската култура. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Гибралтар

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Гибралтар с отпътуване в 8:00 ч. от хотела. Гибралтар е британска отвъдморска територия. Единственото селище е град Гибралтар, разделен на 7 големи жилищни зони. Въпреки малката си площ полуостровът все пак успява да приюти животински и растителни видове, които са характерни само за тази част от планетата. Обиколка на скалата на Гибралтар, откъдето може да се възхитите на прекрасна гледка към Гибралтарския проток и Мароко. Посещение на пещерата Свети Михаил, където ще можете да видите известните маймуни берберски макак. Свободно време. На връщане към хотела пешеходна разходка в Марбея: Портокаловият площад с прекрасната църква "Христос на любовта"; свободно време за посещение на бутиковите магазини, ботаническата градина с 10-те световноизвестни статуи на Салвадор Дали. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Ронда

Закуска. Свободно време или по желание полудневна екскурзия до Ронда. Ронда, наричана "Душата на Андалусия", е древно селище, върху което своя отпечатък са оставили финикийци, картагенци, римляни и мюсюлмани. Градът е разположен на хълм, разрязан от каньона на река Гуадалевин, откъдето живописно надничат къщите. Този романтичен град е привлякъл вниманието на много поети и писатели от XIX и XX век като Вашингтон Ървин, Проспер Мериме, Форд и Доре, а една от историите за града вдъхновява Хемингуей за написването на книгата ''За кого бие камбаната''. Пешеходна разходка в старата част на града: най-старата арена за борба с бикове "Пласа де торос", построена през 18 век, новия мост, арабския мост над каньона. Програмата завършва с дегустация на типични андалусийски вина, която се провежда в живописното градче Сетенил де ла Бодега, намиращо се в близост до Ронда. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8
МалагаСофия

При полет на авиокомпания "Wizz Air" : Закуска (сух пакет). Трансфер до летището в Малага в 7,30 ч. Отпътуване за България с директен полет . Пристигане на летището в София. 


При полет на авиокомпания "Ryan Air" : Закуска (сух пакет). Трансфер до летището в Малага в 04,00 ч. Отпътуване за България с директен полет . Пристигане на летището в София. 

ДОПЛАЩАНИЯ
Целодневна екскурзия до Ронда и Сетенил при минимум 30 записани туристи
от 11 г.
105 лв.
от 4 г. до 10 г.
66 лв.
Целодневна екскурзия до Гранада при минимум 30 записани туристи (ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се заявява при сключване на договор, след това - наличие на места/билети подлежат на допълнително потвърждение)
от 11 г.
152 лв.
от 4 г. до 10 г.
126 лв.
Целодневна екскурзия до Севиля при минимум 30 записани туристи
от 11 г.
139 лв.
от 4 г. до 10 г.
107 лв.
Целодневна екскурзия до Гибралтар при минимум 30 записани туристи
от 11 г.
132 лв.
от 4 г. до 10 г.
109 лв.
Целодневна екскурзия до Кордоба при минимум 30 записани туристи
от 11 г.
123 лв.
от 4 г. до 10 г.
89 лв.
Целодневна екскурзия до Танжер (включен обяд, без напитки) при минимум 30 записани туристи
от 11 г.
269 лв.
от 4 г. до 10 г.
219 лв.
Пакет от 3 екскурзии: целодневна екскурзия до Гранада, целодневна екскурзия до Севиля и целодневна екскурзия до Кордоба на български език при минимум 30 записани туристи (подлежи на допълнително потвърждение)
от 11 г.
368 лв.
от 4 г. до 10 г.
287 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** преди отпътуване (цена на турист при настаняване в двойна стая)
45 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** преди отпътуване (цена на турист при настаняване в единична стая)
70 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в двойна стая)
45 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в единична стая)
70 лв.
Чекиран багаж до 10 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване
145 лв.
Чекиран багаж до 20 кг (в двете посоки) на турист - цената подлежи на допълнително потвърждение към момента на заявяване
220 лв.
Доплащане за съседни седалки в полет София - Малага - София (на турист)
79 лв.
Доплащане за Priority Boarding (на турист)
125 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет за директен полет София - Малага - София на авиокомпания "Wizz Air" / "Ryanair" с включени летищни такси и 1 брой малък салонен багаж до 10 кг. с размери 40/20/25 см
Групов трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки на база обогатен пълен пансион на блок маса (закуска, обяд и вечеря + 1/4 вино и минерална вода за обяд и вечеря) в хотел "Fuengirola Park" 4* (или подобен) на Коста дел Сол
Полудневна екскурзия с водач на български език до селището Михас
Асистанс на български език по време на целия престой
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на Застрахователно Дружество "Евроинс" АД
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Чекиран багаж до 10 кг. или 20 кг.
Входни такси за музеи, обекти и прояви по време на екскурзиите и други, посещавани по желание
Допълнителни услуги и екскурзии по програмата (при заявка на място екскурзиите се заплащат в евро!)
Ползване на градски и местен транспорт
Горивна такса за въздушен транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Условия за плащане: при резервация - 35% от общата сума; доплащане до 100% - до 36 дни преди датата на отпътуване.
Условия за анулация: до 36 дни - 35% от основната цена; от 35 до 1 дни - 100% от общата цена.
Деца под 2 години заплащат само такса за полета - цена със запитване !
Намалението за деца е валидно за възраст от 2 навършени години до 11 ненавършени години !
Максимален капацитет за настаняване в една стая: 2+1
Не се предоставят сухи пакети за пропуснати хранения по време на допълнителните екскурзии.
Последователността на провеждането на екскурзиите се определя на място. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Предварителното записване и заплащане на екскурзиите е препоръчително. При наличие на свободни места екскурзиите могат да се заявят и на място, като се заплатят в евро. Цените на допълнителните екскурзии, заявени на място, са по-високи !
Важно за екскурзията до Танжер - пътуването се осъществява с международен паспорт !
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
Екскурзията се провежда при минимум 20 записани туристи.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Горивни такси при увеличение на цената на горивото: Цените на горивата са изчислени на базата на котировки на горивото (905 USD / тон и обменен курс 1.09 EUR / USD). При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - до 9,99%, компанията ще поеме увеличението на свой собствен риск. При увеличение на цената на горивото - изчислено в евро - равно или надвишаващо 10%, компанията си запазва правото да въведе горивна такса. Размерът на горивната такса за двупосочни пътувания на турист при увеличение на цената на горивото от 10-19,99% ще бъде 3,69 EUR. На всяко следващо увеличение на горивото с 10%, сумата съответно се мултиплицира.
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/holidays/1100005849/
За всички актуални пътувания посетете www.discover.bg