ул. Триадица №6
София 1000
Тел.: (02) 981 47 02
E-mail: info@discover.bg
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/e/1100013495/
Почивка в ИСПАНИЯ - КОСТА ДЕ ЛА ЛУС - Специална ваканционна програма за туристи над 55 години & приятели!
София – Малага – Конил де ла Фронтера – Севиля – Танжер – Херес де ла Фронтера – Гибралтар – Кадис – Конил де ла Фронтера – Малага
Почивка със самолет
8 дни
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Ден 1
СофияМалагаКонил де ла Фронтера

Oтпътуване в 14:00 ч. от летище София (терминал 1) с директен полет на авиокомпания "Wizz Air" до Малага. Пристигане на летището в Малага в 16:55 ч. Трансфер до курортa Конил де ла Фронтера (около 3 ч.). Настаняване. Вечеря (студена вечеря или сух пакет). Нощувка.

Ден 2
Конил де ла Фронтера

Закуска. Информационна среща. Обяд. Свободно време. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
Севиля

Закуска. Свободно време. по желание: целодневна екскурзия до Севиля. След пристигане в Севиля се посещава Севилската катедрала, построена през 15 в. В църквата се пазят немалко реликви и съкровища, в това число картини на Мурильо, Диего Веласкес, Франсиско де Сурбаран и Гоя. Пешеходна разходка в стария еврейски квартал Санта Крус с тесни улици, фонтани и вътрешни дворове, които напомнят за миналото и съхраняват еврейската култура. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
Танжер

Закуска. Свободно време. По желание целодневна екскурзия до Танжер с отпътуване около 7:00 ч. от хотела за Тарифа. Отпътуване с ферибот за Танжер - един от най-големите и важни икономически и транспортни центрове на Мароко. Панорамна обиколка на града: нос Еспартел, Касбах. Разходка в старата част с възможност за шопинг. Връщане в хотела вечерта. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
Херес де ла Фронтера

Закуска. Свободно време. По желание полудневна екскурзия до Херес де ла Фронтера. Херес се намира на около половин час от брега и е световноизвестен с производството на шери, благородните коне и фламенкото. След краткото, но живописно пътуване следва пешеходна разходка в Херес и свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Гибралтар

Закуска. Свободно време или по желание целодневна екскурзия до Гибралтар. Гибралтар е британска отвъдморска територия. Единственото селище е град Гибралтар, разделен на 7 големи жилищни зони. Въпреки малката си площ полуостровът все пак успява да приюти животински и растителни видове, които са характерни само за тази част от планетата. Обиколка на скалата на Гибралтар, откъдето може да се възхитите на прекрасна гледка към Гибралтарския проток и Мароко. Посещение на пещерата Свети Михаил, където ще можете да видите известните маймуни берберски макак. Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Кадис

Закуска. Свободно време. По желание полудневна екскурзия до Кадис. През 2012 г. Кадис празнува 200 години от подписването на първата испанската конституция, която превръща града в люлката на модерната демокрация на Испания. Кадис е най-старият град в страната и един от най-старите в Европа. Основан е от финикийците преди повече от 3000 години. През вековете е бил управляван от гърци, картагенци, римляни, вандали, вестготи, араби и кастилци. Следи от богатото историческо наследство могат да бъдат открити из целия град. Екскурзията включва обиколка с автобус и пешеходна разходка в историческия център. Свободно време с възможност за посещение на катедралата, разкопките на древния римски театър, пазара за цветя, археологическия музей. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

Ден 8
Конил де ла ФронтераМалага

Закуска. Освобождаване на стаите и отпътуване за Малага - панорамна обиколка на града и свободно време (включена в цената). Малага е един от най-големите градове на Южна Испания и една от най-важните туристически дестинации на Средиземноморието. Родно място на известния художник Пабло Пикасо, изпълнен с очарование, атрактивният космополитен град е разположен на красив залив в Андалусия, осеян с широки булеварди, високи палмови дървета, оживен нощен живот, богат на исторически паметници, музеи и ресторанти с прекрасна морска кухня. Обяд (сух пакет). Трансфер до летището в Малага. Отпътуване в 17:30 ч. за България с полет на авиокомпания "Wizz Air". Пристигане на летище София (терминал 1) в 22:00 ч.

ДОПЛАЩАНИЯ
Полудневна екскурзия до Херес де ла Фронтера при минимум 30 записани туристи (с вкл. дегустация на вино)
129 лв.
Полудневна екскурзия до Кадис при минимум 30 записани туристи
99 лв.
Целодневна екскурзия до Севиля при минимум 30 записани туристи
129 лв.
Целодневна екскурзия до Танжер при минимум 30 записани туристи
173 лв.
Целодневна екскурзия до Гибралтар при минимум 30 записани туристи
140 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в двойна стая)
35 лв.
Специална услуга: Нощувка в хотел "Хемус" *** след пристигане (цена на турист при настаняване в единична стая)
50 лв.
Traveller BeOnTime - компенсация под формата на ваучер за пътуване в размер на 200 лв. при закъснение с повече от час на полета на връщане (заявява се до 7 дни преди датата на заминаване). За допълнителна информация - в сайта на агенцията или при вашия туристически агент.
20 лв.
ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет за директен полет София - Малага - София на авиокомпания "Wizz Air" / "Ryanair" с включени летищни такси и 1 малък ръчен багаж до 10 кг. (с размери 40х30х20 см при полет на Wizz air; 40х25х20 при полет на Ryanair)
Трансфер летище - хотел - летище
7 нощувки на база обогатен пълен пансион в хотел "GARBI COSTA DE LA LUZ" 4* (или подобен) на Коста де ла Лус
Полудневна екскурзия с водач на български език до Малага
Асистанс на български език по време на целия престой
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Допълнителни услуги и екскурзии по програмата (При заявка на място екскурзиите се заплащат в евро!).
Градски и местен транспорт
Разходи от личен характер
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Условия за плащане: при резервация - 35% от общата сума; доплащане до 100% - до 30 дни преди датата на отпътуване.
Условия за анулация: до 31 дни - 35% от основната цена; от 30 до 1 дни - 100% от общата цена.
Деца под 2 години заплащат само такса за полета - цена със запитване !
Последователността на провеждането на екскурзиите се определя на място. Организаторът си запазва правото да променя маршрути и часове или да премества екскурзиите за друг ден, когато климатичните условия налагат това, за да се гарантира сигурността и качеството на услугата.
Предварителното записване и заплащане на екскурзиите е препоръчително. При наличие на свободни места екскурзиите могат да се заявят и на място, като се заплатят в евро. Цените на допълнителните екскурзии, заявени на място, са по-високи !
Не се предоставят сухи пакети за пропуснати хранения по време на допълнителните екскурзии.
Авиокомпанията си запазва правото на промяна на часовете на полетите.
Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туристи.
Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
Можете да намерите тази екскурзия на www.discover.bg/holidays/1100013495/
За всички актуални пътувания посетете www.discover.bg