АВГУСТ 2024 г.
СЕПТЕМВРИ 2024 г.
ОКТОМВРИ 2024 г.
РЕГИОНИ
Австрия
ДЕСТИНАЦИИ
ТРАНСПОРТ
ВИДОВЕ ПЪТУВАНИЯ
ПОВЕЧЕ ОПЦИИ
АВГУСТ 2024 г.
СЕПТЕМВРИ 2024 г.
ОКТОМВРИ 2024 г.
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
Официално наименование:
Република Австрия
Държавно устройство:
Федерална република
Официален език:
Немски
Религия:
Римокатолическа
Часово време:
Разлика с българското време - 1 час
Валута:
EURO
Столица:
Виена
Големи градове:
Виена, Грац, Линц, Залцбург, Инсбрук
Територия:
84 хил. кв.км.
Население:
8.356.707
КАРТА
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Посолство на България:
BOTSCHAFT DER REPUBLIK BULGARIEN 1040 Wien Schwindgasse 8 Tel. /0043-1/ 505-31-13; 505-64-44
Посолство в България:
Адрес: ул. “Шипка” 4
тел.: 932 90 32
Fax: 981 05 67
e-mail: sofia-ob@bmeia.gv.at
Визов режим:
От 1 януари 2007 г. гражданите на Република България стават граждани на Европейския съюз и като такива притежават правото на пребиваване на територията на друга държава-членка на ЕС, в т.ч. и Република Австрия за срок до 90 дни без никакви условия и формалности, освен изискването да притежават валидна лична карта за самоличност или паспорт. Тези разпоредби важат и за членовете на семейството, притежаващи валиден паспорт, които не са граждани на държава-членка на ЕС и които придружават българския гражданин. При пресичането на външните граници на ЕС всички пътуващи ще бъдат проверявани от органите по граничния контрол, като проверката ще покрива и моторните превозни средства, както и пренасяните предмети. Пътуващите ще подлежат на минимална проверка за установяване на тяхната самоличност на базата на представяне на техните документи за самоличност. Това се отнася и за всички лица, които имат правото на свободно движение на териториите на държавите-членки на ЕС.

Митнически изисквания:
Пътуващите в Австрия са длъжни да се съобразяват с митническите закони на страната. Те забраняват притежанието, употребата и трафика на наркотици. Подлежат на обмитяване стоки, които не са предназначени за лична употреба.
Здравни изисквания:
Няма изисквания за задължителни ваксинации или имунизации преди влизане в страната.
Електро-захранване:
230 V 50Hz
Питейна вода:
Препоръчва се консумацията на бутилирана вода.
Безопасност:
Пътищата през зимата във високите планински части изискват зимно оборудване на колата - зимни гуми или вериги. Има опасност от заледявания в планинските райони. В Австрия нивото на престъпността е ниска.Определена опасност представляват джебчийските кражби на пари и документи в райони на железопътни- и автогари, големи магазини или туристически обекти, които в повечето случаи се извършват от чуждестранни граждани.
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2024 Туристическа агенция "Международни пътувания". Всички права запазени. Използване на бисквитки Защита на личните данни
Всички дестинации: