МАЙ 2024 г.
ЮНИ 2024 г.
ЮЛИ 2024 г.
АВГУСТ 2024 г.
СЕПТЕМВРИ 2024 г.
РЕГИОНИ
Австрия
ДЕСТИНАЦИИ
ТРАНСПОРТ
ВИДОВЕ ПЪТУВАНИЯ
ПОВЕЧЕ ОПЦИИ
МАЙ 2024 г.
ЮНИ 2024 г.
СЕПТЕМВРИ 2024 г.
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
Официално наименование:
Република Австрия
Държавно устройство:
Федерална република
Официален език:
Немски
Религия:
Римокатолическа
Часово време:
Разлика с българското време - 1 час
Валута:
EURO
Столица:
Виена
Големи градове:
Виена, Грац, Линц, Залцбург, Инсбрук
Територия:
84 хил. кв.км.
Население:
8.356.707
КАРТА
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Посолство на България:
BOTSCHAFT DER REPUBLIK BULGARIEN 1040 Wien Schwindgasse 8 Tel. /0043-1/ 505-31-13; 505-64-44
Посолство в България:
Адрес: ул. “Шипка” 4
тел.: 932 90 32
Fax: 981 05 67
e-mail: sofia-ob@bmeia.gv.at
Визов режим:
От 1 януари 2007 г. гражданите на Република България стават граждани на Европейския съюз и като такива притежават правото на пребиваване на територията на друга държава-членка на ЕС, в т.ч. и Република Австрия за срок до 90 дни без никакви условия и формалности, освен изискването да притежават валидна лична карта за самоличност или паспорт. Тези разпоредби важат и за членовете на семейството, притежаващи валиден паспорт, които не са граждани на държава-членка на ЕС и които придружават българския гражданин. При пресичането на външните граници на ЕС всички пътуващи ще бъдат проверявани от органите по граничния контрол, като проверката ще покрива и моторните превозни средства, както и пренасяните предмети. Пътуващите ще подлежат на минимална проверка за установяване на тяхната самоличност на базата на представяне на техните документи за самоличност. Това се отнася и за всички лица, които имат правото на свободно движение на териториите на държавите-членки на ЕС.

Митнически изисквания:
Пътуващите в Австрия са длъжни да се съобразяват с митническите закони на страната. Те забраняват притежанието, употребата и трафика на наркотици. Подлежат на обмитяване стоки, които не са предназначени за лична употреба.
Здравни изисквания:
Няма изисквания за задължителни ваксинации или имунизации преди влизане в страната.
Електро-захранване:
230 V 50Hz
Питейна вода:
Препоръчва се консумацията на бутилирана вода.
Безопасност:
Пътищата през зимата във високите планински части изискват зимно оборудване на колата - зимни гуми или вериги. Има опасност от заледявания в планинските райони. В Австрия нивото на престъпността е ниска.Определена опасност представляват джебчийските кражби на пари и документи в райони на железопътни- и автогари, големи магазини или туристически обекти, които в повечето случаи се извършват от чуждестранни граждани.
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2024 Туристическа агенция "Международни пътувания". Всички права запазени. Използване на бисквитки Защита на личните данни
Всички дестинации: