3 намерени пътувания (0.08 сек.)
РЕГИОНИ
Франция
Марсилия
ТРАНСПОРТ
ВИДОВЕ ПЪТУВАНИЯ
ПОВЕЧЕ ОПЦИИ
София – Ница – Кан – Антиб – Ница – Сен Тропе – Ница – Мантон – Марсилия
Екскурзия със самолет  8 дни
Дата: 03.09.2024 г.
Цена: 1699 лв.
ТОП ЦЕНА
1399 лв.
София – Ница – Кан – Антиб – Ница – Сен Тропе – Ница – Марсилия – Ница – Сейнт Пол дьо Ванс – Монако – Ница
Екскурзия със самолет  5 дни
Дата: 24.09.2024 г.
Цена: 1299 лв.
ТОП ЦЕНА
1399 лв.
София – Екс ан Прованс – Марсилия – Авиньон – Екс ан Прованс – Ница – София
Екскурзия със самолет  4 дни
Насладете се на коледния дух на Прованс!Прованс пази живи някои прекрасни коледни обичаи, както традиционни, така и местни. Пшеницата на Света Варвара, люлката и 13-те десерта... На 4 декември, денят на Света Варвара, жителите на Прованс слагат пшеница и други житни култури да покълнат. Това прави щастливи децата, отброявайки дните до Коледа, когато се появяват зелените кълнове - символ на благополучие.

Традицията на малките глинени фигурки сантони, започва през 1803 г., когато за първи път в Марсилия се провежда панаир, посветен на тях. Много скоро тези фигурки, започват да се използват при оформяне сцените на Рождество Христово. Дева Мария и Св. Йосиф, магарето и волът, овчаря и неговата овца, продавачът на риба и др. Най-добрите майстори на тези фигурки са от Обан, но днес можете да ги намерите на всички коледни базари в Прованс.

Каква би била Коледа в Прованс без 13-те сладкиша в чест на Исус и неговите 12 апостола? Няма точен списък, но обикновено сред тях са mendiants - шоколадови бонбони със смокини, стафиди, бадеми и орехи, фурми, черна и бяла нуга и gibassier (хляб със зехтин), calissons от Екс-ан-Прованс и navettes от Марсилия, пресни плодове като грозде или мандарини, захаросани плодове, сирене...Хотелът по програмата е Best Western Le Galice 4* на 10 минути пешеходно разстояние от Cours Mirabeau в центъра на Екс.

Дата: 06.12.2024 г.
Цена: 1299 лв.
ТОП ЦЕНА
1299 лв.
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2024 Туристическа агенция "Международни пътувания". Всички права запазени. Използване на бисквитки Защита на личните данни
Всички дестинации: