Германия за ценители
София – Кран – Залцбург – Констанц – Замъкът „Хоенцолерн“ – Щутгарт – Мюнхен – София
Екскурзия с автобус
6 дни
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ДОПЛАЩАНИЯ И ОТСТЪПКИ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
СофияКран
950 km

Отпътуване от София в 6.00 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 6.30 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна. Настаняване в района на Любляна/ Кран късно вечерта. Нощувка.

Ден 2
КранЗалцбургКонстанц
630 km

Закуска. Отпътуване за Австрия. Пристигане в Залцбург около обяд. Пешеходна разходка в Стария град (минимум 1 ч.): дворецът "Мирабел" - лятна резиденция на залцбургските архиепископи; "Хоензалцбург" - символ на Моцартовия град, най-голямата напълно запазена крепост в Средна Европа; улица "Гетрайдегасе" с Къщата на Моцарт, където е роден великият композитор; "Алтер маркт", "Резиденцплац", "Моцартплац", "Капителплац", манастирът "Св. Петър", Катедралата - духовният център на града. Свободно време. Отпътуване за Германия. Настаняване в района на Констанц късно вечерта. Нощувка.

Ден 3
КонстанцЗамъкът „Хоенцолерн“Щутгарт
200 km

Закуска. Отпътуване за Констанц  - красив град, разположен на територията на две държави на брега на Боденското езеро, родното място на изобретателя на дирижабъла - Граф Цепелин. Пешеходна разходка в центъра на града: Катедралата - най-старата и най-величествена сграда в града; "Марктщете" - главната улица на стария Констанц; Императорският фонтан с бюстовете на четирима императори; площад "Обермаркт", на който са се извършвали публични екзекуции; хотел "Барбароса", Кметството и Концил - сградата на пристанището, където се е провел най-големият църковен събор в Европа в края на Средновековието. Свободно време. По желание посещение на приказния остров на цветята Майнау, чийто мек климат благоприятства развитието на тропическите и субтропическите растения - палми, лиани, портокали, смокини, бадеми, както и много местни растения. Отпътуване за замъка "Хоенцолерн" - разположен на върха на едноименния хълм, седалище на Пруското кралско семейство и резиденция на династията Хоенцолерн. Разглеждане на дворцовите зали и съкровищницата. Нощувка в района на Щутгарт / Улм.

Ден 4
ЩутгартМюнхен
235 km

Закуска. Отпътуване в 8 ч. за Щутгарт - град с повече от 1000 години история и център на германската автомобилна индустрия. Туристическа програма: централният площад "Шлосплац", църквата "Щифткирхе", най-дългата пешеходна улица в Германия - "Кьонихщрасе", Старият и Новият замък, "Шилерплац" с мемориала на Фридрих Шилер. Възможност за индивидуално посещение на музеите на Mercedes-Benz и Porsche - необходимо е ползване на градски транспорт. Отпътуване за Мюнхен - столица на провинция Бавария. Настаняване в района на Мюнхен вечерта. Нощувка.

Ден 5
МюнхенСофия
1320 km

Закуска. Отпътуване в 8:00 ч. за Мюнхен. Пешеходна разходка (минимум 1 ч.): "Мариенплац" с Колоната на Дева Мария; най-старата църква "Св. Петър", Старото кметство; Новото кметство - изключително творение на строителството; църквата "Фрауенкирхе", превърнала се в символ на Мюнхен; Новата резиденция; "Хофбройхаус" - бирария с неповторима баварска атмосфера. Свободно време за шопинг, посещение на Дойчес музеум - най-големия музей на науката и техниката или на  двореца "Нимфенбург" - лятна кралска резиденция и родното място на Лудвиг II - необходимо е ползване на градски транспорт. По желание посещение на Музея на BMW с местен екскурзовод - необходимо в ползване на градски транспорт. 19.00 ч. - отпътуване за България.

Ден 6
София

Пристигане в София на бензиностанция „Lukоil“ (Западен парк/ бул. „Сливница“ – до Орион), автогара „Сердика“ и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) късния следобед. 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Любляна/ Кран
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Констанц
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Мюнхен
1 нощувка със закуска в хотел *** в района на Щутгарт/ Улм
Пешеходна разходка в Залцбург
Пешеходни разходки в Констанц, Щутгарт и Мюнхен
Посещение на замъка "Хоенцолерн" (без включена входна такса; заплаща се индивидуално на място)
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач-екскурзовод от България
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Посещение на музея на BMW в Мюнхен с местен екскурзовод
Билет за фуникуляр и входна такса за крепостта "Хоензалцбург" (12,20 EUR, за деца до 14 г. - 7 EUR), входна такса за Родната къща на Моцарт (11 EUR, за деца - 3,50 EUR) в Залцбург
Входната такса за острова на цветята Майнау (21.50 EUR, деца до 12 г. - безплатно)
Входна такса за замъка "Хоенцолерн" (10 EUR)
Двупосочен билет за шатъл автобус от паркинга до замъка "Хоенцолерн" (3,30 ЕUR)
Входна такса за музея на Porsche (8 EUR, за деца до 14 г - 4 EUR ) и музея на Mercedes-Benz (10 EUR) в Щутгарт
Входна такса за Дойчес музеум (12 EUR) и двореца "Нимфенбург" (11,50 EUR) в Мюнхен
Градски транспорт в Щутгарт: еднопосочен билет за една зона (2,50 EUR), за две зони (2,90 EUR)
Градски транспорт в Мюнхен: еднопосочен билет за една зона (2,90 EUR), за две зони (5,80 EUR)
Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2020 Туристическа агенция "Дискавър". Всички права запазени. Използване на бисквитки Защита на личните данни
Всички дестинации: