КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Екскурзия в АЗЕРБАЙДЖАН - Загадките на вечния огън - със самолет и водач от България!
София – Баку – Габала – Шеки – Ганджа – Гобустан – Баку
Екскурзия със самолет
8 дни от 2399.00 лв.
08.10.2024 г.
2399.00 лв.
има места
15.04.2025 г.
2599.00 лв.
има места
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ДОПЛАЩАНИЯ И ОТСТЪПКИ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
СофияБаку

Отпътуване от летище София в 13.00 (Терминал 2) за Баку с полет на авиокомпания " Azerbeijan Airlines". Пристигане на летището в Баку в 17.10. Минаване на паспортна проверка. Среща с представител на местната агенция. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 2
Баку

Закуска. Свободно време за почивка. Туристическа програма в Баку: паркът "Хайленд" с Алеята на мъчениците – гробище, където са погребани "шахидите", жертви на "Черния януари" и азербайджанците, жертви в Нагорнокарабахския конфликт, от където се открива панорамна гледка към Баку и неговия залив; старият град, известен като "Ичери Шехер" и включен днес в списъка на ЮНЕСКО – тук се намират входните порти към стария Баку, керван-сарай "Бухара", керван-сарай "Мултани", Култа на девицата, старите джамии и бани, Музеят на миниатюрната книга, дворецът "Ширваншах". Туристическата програма продължава с улица "Низами" – голяма пешеходна и търговска улица в центъра на Баку. Свободно време. Нощувка.

Ден 3
БакуГабала
340 km

Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване към град Шамахи, по пътя ще посетим Джамията Джума ( първата джамия в Кавказ). Отпътуване за Габала: бившата столица на кавказка Албания в северен Азербайджан, впечатляваща с исторически и природни красоти. Горите, ски пистите и природата изобщо превръщат Габала в топ туристическа дестинация с прозвището " Азербайджанската Швейцария". След обяд пътуваме към винарната Савалан и дегустация на вино. Винарната е една от най-популярните висококачествени винарни в Азербайджан. Международният екип от сомелиери се грижи за производството на над 20 вида отлични вина. При пристигането в Габала ще посетим планината Туфандак с планински лифт ( срещу допълнително заплащане). Пристигане в град Шеки. Нощувка.

Ден 4
Шеки

Закуска. Шеки е град сгушен в подножието на Южен Кавказ. Градът датира от повече от 2000 години, което го прави един от най-древните градове по легендарния Път на Коприната. Старият град на Шеки е включен в списъка на ЮНЕСКО от исторически и културни обекти. Туристическа програма в Шеки: средновековната крепост; Летният дворец на шекинските ханове с удивителна фасада с изкусни стенописи с растителни мотиви; Историческият музей, където могат да се видят артефакти от различни периоди. Туристическата програма продължава с кервансараите на Шеки – търговци от страните, намиращи се по Пътя на коприната, се събирали в Шеки, затова през 18 в. и 19 в. били построени 5 такива кервансараи, от които до наши дни оцелели само два от тях. Долният и Горният кервансарай са построени през 18 в., за да могат търговците да складират стоките си в мазетата на тези кервансараи като търговската дейност са извършвали на първия етаж, а на втория са отсядали да спят. Всеки един от тях е разполагал с над 200 стаи като днес Горният кервансарай е превърнат в хотел, а Долният кервансарай в момента се преустройва. Нощувка.

Ден 5
ШекиГанджа

Закуска.  Напускане на хотела. Отпътуване за Мингечевир – четвъртият по големина град в Азербайджан, разположен на брега на река Кура, която разделя града на две части. Мингечевир е известен с прозвището си "градът на светлините", заради хидроелектрическата централа на река Кура. Посещение на Еленендорф – бивша немска колония, основана през 1819 г. от преселници от Баден Вюртемберг в Кавказ. Отпътуване за Ганджа. По желание може да се организира дегустация на вино в Ганджа – вторият по големина град в Азербайджан, разположен в полите на Малък Кавказ. Настаняване. Туристическа програма в Ганджа: "Джамията Шах Абас" по името на Шах Абас I Велики; гробницата на Джавад-Хан, последния владетел на ханство Ганджа; сградата на първия азербайджански парламент, в която днес се помещава Азербайджанският държавен аграрен университет; църквата "Александър Невски" – една от най-древните православни църкви в Азербайджан, построена на мястото на старо гробище с благотворителни средства както от православните християни, така и от мюсюлмани; Къщата на бутилките – представлява необичайна двуетажна къща, построена по инициатива на Ибрахим Джафаров в памет на неговия брат, изчезнал по време на Втората Световна Война, от стъклени бутилки с различна форма и размери, както и от цветни камъни донесени от Сочи. Нощувка.

Ден 6
ГанджаГобустанБаку

 Закуска. Посещение на мавзолея на Низами, построен в памет на Низами Ганджени – персийски поет, смятан за най-великия представител на романтичната лирика в персийската литература. Мавзолеят представлява висока цилиндрична сграда, построена на входа на Ганджа, обградена от градини. Посещение на калните вулкани в близост до Гобустан – калният вулкан представлява земна форма, създадена от изригването на кал, вода и газове, който не произвежда лава, а земята непрекъснато отделя вещество, подобно на кал. Посещение на национален парк "Гобустан", включен в списъка на ЮНЕСКО – представлява археологически резерват от каменни структури, издигащи се в полу-пустинната местност в центъра на Азербайджан. Камъните съхраняват изключителна колекция от скални гравюри с мотиви от флората, фауната и бита на хората от праисторически времена. Отпътуване за Баку. Настаняване. Нощувка.

Ден 7
Баку

Туристическа програма на Абшеронския полуостров: Атешгах или по-известен като Огнения храм, построен върху джоб на природен газ, който подхранва вентилационен отвор и по този начин осигурява "вечен" огън, който е бил почитан от зороастрийците; Археологическият и етнографски музеен комплекс "Кала" – музей на открито, където са запазени паметници на територията на селището Кала като резбовани камъни, датиращи от 3-тото и 2-рото хилядолетие преди Христа до средните векове, керамика, местни стоки и украшения, оръжия и монети, запазени останки от древни жилищни комплекси и т.н., открити на територията на Абшеронския полуостров и изложени в този комплекс; замъкът "Рамана" (отвън), датиращ от средата на 14 в.; Янардаг или "горящата планина" – от недрата на земята, изригва горящ газ, който пламти постоянно на хълм на Абшеронския полуостров в близост до Баку, който е известен като "земя на огън" като пламъците излитат във въздуха на 3 метра от тънък и порест слой пясъчник. Връщане обратно в Баку като по пътя се минава покрай културния център Гейдар Алиев в Баку, който се отличава със своята оригинална архитектура. Нощувка.

Ден 8
Баку

Закуска (ранна закуска или сух пакет). Напускане на хотела. Трансфер до летището за полет до София с " Azerbeijan Airlines". Пристигане в София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Баку - София на авиокомпания "Azerbaijan airlines" с включени летищни такси
Чекиран багаж до 23 кг и ръчен багаж до 8 кг
Трансфер летище - хотел - летище
Транспорт по описания в програмата маршрут
4 нощувки със закуски в хотел 4* в Баку
2 нощувки със закуски в хотел 4* в Шеки
1 нощувка със закуска в хотел 4* в Ганджа
1 гала вечеря с традиционно кавказко танцово шоу и музика (без включени напитки)
Туристическа програма с местен екскузовод в Баку, Шеки, Мингечевир и Ганджа
Посещение на национален парк "Гобустан" и калните вулкани
Екскурзия до Абшеронския полуостров
Входни такси за музеите по програмата
Местен екскурзовод по време на цялата туристическа програма в Азербайджан
1 бутилка минерална вода на ден на турист
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 10 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
Водач-преводач от България
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
PCR тест (при необходимост)
Такса за виза
Обяди и вечери
Дегустация на вино в района на Ганджа
Такса за снимане с фотоапарт и камера в туристическите обекти
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание и градски транспорт
Разходи от личен характер
Бакшиш за шофьор и екскурзовод (5 USD на турист на ден - заплаща се задължително на място)
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Билет за лифта до Туфандак
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2024 Туристическа агенция "Международни пътувания". Всички права запазени. Използване на бисквитки Защита на личните данни
Всички дестинации: