КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Екскурзия в МЕКСИКО - Най-доброто от Мексико - Мексико Сити - Теотиуакан - каньон Сумидеро - Сан Кристобал де лас Касас - Чамула - Зинакантан - Лараинсар - Агуа Асул - Мисол Ха - Паленке - Кампече - Ушмал - Мерида - Чичен Ица - Канкун!
София – Мексико Сити – ТеотиуаканКаньона СумидероСан Кристобал – Паленке – Кампече – Ушмалград МеридаЧичен Итца – Канкун – София
Екскурзия със самолет
12 дни от 5978.00 лв.

Oткрийте Мексико с този десетдневен тур! Ще започнем пътуването си в космополитната столица Мексико Сити, ще научим повече за загадачните маи с посещение на някои от най-добре запазените руини в Паленке, Ушмал и Чичен Ица. Ще се разхождаме по калдъръмените улици на колониалните градове, ще се наслаждаваме на цветната им колониална архитектура и оживени пазари. А за финал ще прекараме един ден на един от най-популярните курорти на мексиканската Ривиера Мая - Плая дел Кармен.

17.11.2024 г.
5978.00 лв.
има места
22.01.2025 г.
5978.00 лв.
има места
13.02.2025 г.
5978.00 лв.
има места
10.03.2025 г.
5978.00 лв.
има места
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
СофияМексико Сити

Отпътуване от летище София за Мексико Сити с редовни полети на авиокомпания "Turkish Airlines".

Ден 2
Мексико Сити

Пристигане в Мексико Сити - столица на Мексико и най-големия град по население в Северна Америка. Настаняване. Свободно време за почивка и самостоятелно разглеждане на града. Тук можете да разгледате останки от времето на ацтеките, запазена колониална архитектура и съвременни квартали с множество модерни магазини, кафенета и ресторанти, както и атрактивни пазари с най-различни сувенири. Следобед - разходка в историческия център на града. Ще разгледаме някои от основните му забележителности, като останките от главния храм на столицата на ацтеките - Темпло Майор, катедралата, националния дворец (отвън). Нощувка. 

Ден 3
Мексико СитиТеотиуакан

Закуска. Днес ще посетим пирамидите в Теотиуакан - една от най-важните археологически забележителности в Мексико. Смята се, че Теотиуакан е построен около 400 г. пр. Хр, от кого обаче все още е мистерия. Когато ацтеките открили oстанките от града през XIV век, те го свързали със собствения си мит за сътворението и му дали името Теотиуакан, което на техния език означава "мястото, където са родени боговете". След като разгледаме забележителните останки в Теотиуакан, се връщаме в Мексико Сити. Ще посетим базиликата на Богородица от Гуадалупе - най-важния християнски храм в Америка. Трансфер до летището за вечерен полет до Тукстла Гутиерес в щата Чиапас. Настаняване в Чиапа де Корсо - първия испански колониален град, създаден в тази част на Мексико. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Сутринта се отправяме към едно от най-впечатляващите природни чудеса на Мексико - каньона Сумидеро, формиран преди около 35 милиона години. Каньонът е образуван от река Грихалва и е дом на някои от ендемичните видове за региона, сред които крокодили и маймуни паяци. Ще се възползваме от най-добрия начин за разглеждане на каньона - с лодка по река Грихалва. След това ще се завърнем в Чиапа де Корсо за кратка разходка. Оттук поемаме по живописен планински път към следващата ни дестинация - Сан Кристобал де лас Касас. Настаняване. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Днес ще прекараме цял ден из планинските селища на Чиапас и ще се запознаем с живота на коренното население, наследници на маите. Ще посетим градовете Чамула и Зинакантан. Ще научим повече за местните фестивали, занаяти и вярвания, които са смесица от предколониалната местна религия, католически традиции и по-нови разбирания. Връщане обратно в Сан Кристобал де лас Касас и разходка в историческия център на града - централния площад с катедралата, доминиканската църква. Нощувка.

Ден 6
Сан КристобалПаленке

Закуска (сух пакет). Рано сутринта се отправяме към следващата ни дестинация - Паленке, през Сиера Мадре де Чиапас. Посещение на травертиновите каскади на Агуа Асул, образувани сред варовиковите планински масиви - живописна местност със серия от прагове и водопади. Следобед - посещение на водопада Мисол Ха - с височина от 35 метра, това е един от най-впечатляващите водопади в Чиапас. Пристигане в Паленке късния следобед, настаняване и нощувка.

Ден 7
ПаленкеКампече

Закуска. Днес ще разгледаме едни от най-необикновените руини от културата на маите - тези в околностите на Паленке, скрити сред гъста тропическа гора. Смята се, че древният град на маите е изграден през 220 г. пр. Хр, въпреки че преживява своя разцвет през 7-и век. И въпреки че комплексът не е толкова голям или известен, колкото Тикал или Чичен Ица, той е също толкова впечатляващ и исторически значим. Надписите, открити тук, са допринесли значително за знанието за маите, което имаме днес. След като разгледаме руините продължаваме пътуването си към Кампече. Градът е бил важно пристанище през колониалния период и заради това често е бил жертва на безмилостни пиратски нападения. Това е причината за изграждането на защитна стена, значителна част от която е съхранена до наши дни. Кампече е включен в списъка за културно наследство на ЮНЕСКО заради добре запазената колониална архитектура. Настаняване. Нощувка.

Ден 8
КампечеУшмалград Мерида

Закуска. Днес ще посетим един от най-забележителните древни градове на маите - Ушмал. Руините, които се намират тук са сред най-добре запазените в Мексико. Техният дизайн и орнаменти представляват кулминацията в изкуството и архитектурата на маите - т.нар. стил "Пуук". Сред най-внушителните структури са високата 35 метра Пирамида на магьосника, Дворецът на губернатора, Къщата на костенурката, Метохът. След като разгледаме руините, продължаваме към Мерида. Ще имаме време да се разходим из живописните му улици, да разгледаме колониалната му архитектура и да обиколим оживените му пазари. Нощувка в Мерида.

Ден 9
Чичен ИтцаКанкун

Закуска. Ще започнем деня си с посещение на едно от новите седем чудеса на света - древният град на маите Чичен Ица. Комплексът е сред най-често посещаваните археологически забележителности на Мексико и е част от списъка за световно наследство на ЮНЕСКО. Тук се намира Пирамидата на Кукулкан, която е един от най-емблематичните примери за архитектурата на маите. Това, което прави това място специално, е смесицата от културата на маите и на толтеките. Влиянието на толтеките от Централно Мексико може да бъде забелязано в някои от постройките в комплекса. След като разгледаме Чичен Ица, продължаваме към град Валядолид. Посещение на едно от многобройните сенотета (водни басейни, образувани от падналия преди 65 милиона години в северните части на полуостров Юкатан метеорит) в околностите на града и обяд. Отпътуване към Канкун - настаняване в най-известния курорт на Мексико. Нощувка в Канкун.

Ден 10
Канкун

Закуска. Днес имаме свободно време да се насладим на белите пясъчни плажове, забавленията и търговските центрове в Канкун. Нощувка.

Ден 11
КанкунСофия

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за България през Истанбул с редовни полети на авиокомпания "Turkish Airlines".

Ден 12
София

Пристигане на летище София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Мексико сити и Канкун - София в икономична класа с включени летищнии такси, чекиран багаж до 23 кг. (размери сума от дължина + ширина + височина 158 см) и ръчен багаж до 8 кг. (размери 55/40/23 см) на авиокомпания "Turkish Airlines"
Самолетен билет Мексико - Тукстла Гутиерес в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 23 кг. (размери сума от дължина + ширина + височина 158 см) и ръчен багаж до 10 кг. (размери 55/40/25 см) на авиокомпания "Volaris"
Трансфери летище - хотел - летище
Транспорт с автобус/ минибус/ ван по описания в програмата маршрут
1 нощувка със закуска в хотел 3*** в Мексико Сити
1 нощувка със закуска в хотел 3*** в Чиапа де Корсо
2 нощувки със закуска в хотел 3*** в Сан Кристобал де лас Касас
1 нощувка със закуска в хотел 3*** в Паленке
1 нощувка със закуска в хотел 3*** в Кампече
1 нощувка със закуска в хотел 3*** в Мерида
2 нощувки със закуска в хотел 3*** в Канкун
Обслужване от местни екскурзоводи по целия маршрут, водач преводач от България
Входни такси за посещаваните обекти, включени в програмата
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Обеди, вечери, напитки
Бакшиши: 3-5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор (заплащат се задължително на място, на екскурзовода, в зависимост от предоставената услуга, в брой). Културните особености на дестинацията предполагат заплащането на бакшиш в посочения размер, което показва уважение към работата на съответните лица и прави приятно впечатление
Входни такси и билети за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия; лица над 75 години се застраховат с полица на застрахователна компания "Евроинс" с асистанс и лимит на отговорност до 15 000 евро
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Туристическа такса и санитарен данък в курорта Канкун (заплаща се на място от туристите на рецепцията на хотела, около 4 USD на стая на нощувка)
Такса престой в щат Кинтана Роо (курорта Канкун): около 15 USD на турист (заплаща се на място със съдействие на водача на групата)
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2024 Туристическа агенция "Международни пътувания". Всички права запазени. Използване на бисквитки Защита на личните данни
Всички дестинации: