КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Екскурзия в ШРИ ЛАНКА - благословената земя, с водач от България!
София – Истанбул – Коломбо – Пинавела – Дамбула – ПолонаруваСигирия – Дамбула – Матале – Канди – Перадения – Нувара Елия – Калутара – Панадура – Коломбо – Истанбул – София
Екскурзия със самолет
8 дни от 3079.00 лв.
09.09.2024 г.
3099.00 лв.
има места
21.10.2024 г.
3079.00 лв.
има места
11.11.2024 г.
3099.00 лв.
има места
21.02.2025 г.
3099.00 лв.
има места
17.03.2025 г.
3099.00 лв.
има места
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ДОПЛАЩАНИЯ И ОТСТЪПКИ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
СофияИстанбул

Отпътуване от Терминал 2 на летище София с полет на авиокомпания "Turkish Airlines" за Истанбул. Кацане в Истанбул. Полет за Коломбо.

Ден 2
ИстанбулКоломбоПинавела Дамбула

Кацане на летището в Коломбо рано сутринта. Посрещане от представителя на агенцията. Отпътуване за столицата и най-голям град Коломбо. Ранно настаняване в Коломбо. време за почивка след дългия полет. Следобяд туристическа програма в Коломбо. Вечеря. Нощувка.

Ден 3
ДамбулаПолонаруваСигирияДамбула

Закуска. Отпътуване за Пинавела за посещение на приюта за слонове "Пинавела" – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Тук ще имате възможност да видите слонове в естествената им среда. Приютът е създаден през 1975 г. и става много популярен сред туристите. Основно развлечение тук е къпането на слоновете – един невероятен начин да се доближите до тези уникални животни. Отпътуване за Дамбула. Посещение на пещерните храмове на Дамбула, датиращи от 1 в. пр. Хр. Във всяка от петте пещери стените и таваните са покрити с будистки стенописи, а намерените статуи на богове, крале и на Буда са около 130. Трансфер до хотела във Ватала или Дамбула. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 4
ДамбулаМаталеКанди

Закуска. Отпътуване за Полонарува – средновековната столица на Шри Ланка от 11 до 13 в. Руините в археологическия парк на Полонарува са една от най-известните забележителности на Шри Ланка, които от 1982 г. са под закрилата на ЮНЕСКО. Някои от паметниците, съхранени в парка, са статуята на Паракрама, Кралският дворец, храмовете "Вата-да-ге", "Тупарама", "Ланкатилака", ступите "Ранкот Вехера" и "Кири Вехера". Сред тях най-голям интерес за туристите представлява каменният храм "Гал Вихара" с четирите монолитни статуи на Буда, изсечени в скалата, които въпреки колосалните си размери изглеждат много реалистични. Отпътуване за Сигирия. Посещение на скалната крепост, чието име в превод означава "Лъвската скала". Това е една от най-впечатляващите забележителности на Шри Ланка, включена в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Издига се върху скална тераса на 200 м над джунглата и е построена през 5 в., по времето на крал Кашаяпа. Връщане в Дамбула. Вечеря. Нощувка.

Ден 5
КандиПераденияНувара Елия

Закуска. Отпътуване за Канди. По пътя посещение на градините за подправки в Матале. Те са очарователно място за разходка из благоуханната зеленина и са място, където може да научите повече за по-популярните подправки – индийско орехче, карамфил, къри, кимион и скъпоценния кардамон. Посещение на фабрика за производство на батик, където ще имате възможност да наблюдавате процеса на изработка на традиционните рисунки върху плат. Пристигане в Канди. Посещение на Свещения храм на зъба на Буда, където според преданията се съхранява горния резец на Буда. Когато през 4 в. пр. Хр. зъбът на бил доставен тайно в Шри Ланка, скрит от противниците на будизма в косите на ориската принцеса, славата на реликвата се разпространила в целия будистки свят и става най-почитаната светиня в Шри Ланка. Посещение на фолклорно шоу с традиционни народни танци. Настаняване в Канди. Вечеря. Нощувка.

Ден 6
Нувара ЕлияКалутараПанадура

Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. В градината се отглеждат над 3000 вида орхидеи, подправки, билки и екзотични дървета. Градината е разделена на секции посредством алеи с палмови дървета, всяка от които е засадена с различен вид палми. Освен това има отделена зона, където растат избрани образци от това растение, донесени от цял свят. Тук могат да се видят палмирова, финикова, кокосова, кубинска кралска и други видове палми. Отпътуване към Нувара Елия. По пътя посещение на чаена фабрика. Пристигане в Нувара Елия, наричан "Малката Англия" заради зеленината и по-хладния, умерен климат. Градът е заобиколен от планини, долини, водопади и множество чаени плантации – районът е смятан за най-важния център в Шри Ланка за отглеждане на ценното растение. Надморската височина тук е над 1800 м, като недалеч се намира и първенецът на страната – връх Пидуруталагала (2524 м). Неслучайно много жители на страната посещават града, за да избягат за кратко от жегите и влагата на крайбрежието. Настаняване. Вечеря. Нощувка.

Ден 7
ПанадураКоломбо

Закуска. Отпътуване за Калутара. Пристигане в Калутара следобед. В миналото градът е бил важен център на търговията, а днес е модерен курорт с много възможности за водни спортове и плажен отдих. Настаняване в Калутара или Панадура. Свободно време за плаж и развлечения. Вечеря. Нощувка.  

Ден 8
КоломбоИстанбулСофия

Закуска (ранна закуска или  по-възможност сух пакет). Трансфер до летището в Коломбо. Отпътуване за Истанбул с полет на авиокомпания "Turkish airlines". Кацане в Истанбул. Отпътуване за България. Кацане на летище София (Терминал 2).

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Истанбул - Коломбо - Истанбул - София на авиокомпания "Turkish Airlines" с включени всички такси, чекиран багаж до 20 кг и ръчен багаж до 7 кг
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Best Western hotel" **** (или подобен) в Коломбо/Ватала
2 нощувки със закуска и вечеря в хотел "Sigiriana Resort Dambulla" **** (или подобен) в Дамбула/Хабарана
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Тhilanka Hotel" **** (или подобен) в Канди
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Blackpoll Hotel" **** (или подобен) в Нувара Елия
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Tangerine Beach Hotel" **** (или подобен) в Панадура или Калутара
Всички описани по програмата трансфери
Описанaтa туристическа програма
Всички входни такси за обектите, включени в туристическата програма
Местен екскурзовод
Водач-преводач от България
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 30 000 EUR на "Застрахователно Дружество Евроинс" АД.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Виза за Шри Ланка
Бакшиши за екскурзовод / шофьор: 3-5 USD на турист на ден (заплаща се на място от туристите)
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер.
За лица над 65 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!).
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2024 Туристическа агенция "Международни пътувания". Всички права запазени. Използване на бисквитки Защита на личните данни
Всички дестинации: