КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Екскурзия в ЮАР, ЗАМБИЯ и КЕНИЯ - Голямо африканско сафари
София – Доха – КейптаунЛивингстънРека Замбези – Виктория Фолс – Найроби – Доха – София
Екскурзия със самолет
13 дни
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
СофияДоха

Отпътуване от Терминал 2 на летище София за Доха в 22:30 ч.

Ден 2
ДохаКейптаун

Пристигане на летището в Доха в 03:20 ч. Отпътуване за Кейптаун в 7:40 ч. Пристигане на летището в Кейптаун в 17:10 ч. Посрещане от представител на обслужващата агенция. Трансфер до хотела. Настаняване. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Туристическа програма “На края на земята“ - нос Добра надежда, където се е родила легендата за „летящия холандец“ и където се срещат Индийският и Атлантическият океан. В хода на деня ще се отправите на удивително пътуване по красивия горен път Chapmen's Peak до живописния залив Hout Bay, ще направите круиз около острова на тюлените, ще пообшувате с невероятно милите африкански пингвини и изкачвайки се на върха на Table mountain (при ясно време) ще изпаднете в състояние на романтичен възторг от откриващата се чудна панорама и усещането за близост до небесата. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Екскурзия до най-добрия винопроизводителен район – Paarl, Stellenbosch, Fransch Hoek, където ще ви се открият невероятни по красота фермерски градини, разделени по средата от изумрудени лозя в обкръжението на великолепните планини на Западен Кейп. След разглеждането на винените изби ще дегустирате възхитителни вина от различни сортове и местни видове сирене. Нощувка.

Ден 5

Закуска. Свободно време или по желание туристическа програма. Нощувка.

Ден 6

Закуска. Рано сутринта трансфер до летището в Кейптаун и полет до Замбия с междинно кацане в Йоханесбург. Трансфер. Настаняване в хотел „Royal Livingstone Hotel” 5* или „Zambezi Sun Hotel” 4 * (или подобен). По залез слънце – круиз по река Замбези. На борда на изкусно декориран кораб, в комфортна атмосфера и гостоприемство, ще усетите очарованието на могъщата река Замбези и ще откриете удивителния свят на дивата природа. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 7
Виктория Фолс

Закуска. Екскурзия до водопада Виктория една от най-големите природни забележителности на континента, включена в Списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство и едно от седемте природни чудеса на света. Намира се на границата между Зимбабве и Замбия, на р. Замбези. Със своята дължина от 1,7 км той е най-обширният в света. Сред местното население водопадът бил известен с името „Гърмящият дим“, но през 1855 год., когато тук идва шотландският мисионер и изследовател Дейвид Ливингстън, му дава името на английската кралица Виктория. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 8
Виктория ФолсНайроби

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Найроби (Кения). Посрещане от представител на обслужващата агенция. Трансфер до хотел „The house of Waine” 5 *. Настаняване. Нощувка.

Ден 9

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за природен резерват Масай Мара - разположен на югозапад, на границата с Танзания. Масай Мара заема площ повече от 1600 кв.км и е последната точка от „голямата миграция“ на животните от Танзания. Многобройни зебри, антилопи гну и газели идват тук в търсене на храна и паша. На връщане трансфер до лодж Kichwa Tembo Camp. Обяд. Сафари. Нощувка.

Ден 10

Закуска. Сутрешно сафари в Масай Мара. Обяд. Вечерно сафари. Вечеря. Нощувка.

Ден 11

Закуска. Сутрешно сафари в Масай Мара. Обяд. Вечерно сафари. Вечеря. Нощувка.

Ден 12
НайробиДоха

Закуска. Сутрешно заключително сафари. Трансфер до летището. Отпътуване за Доха в 16:55 ч. Пристигане в Доха в 22:55 ч.

Ден 13
ДохаСофия

Отпътуване за България в 07:10 ч. Пристигане на летище София (Терминал 2) в 11:25 ч.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Доха - Кейптаун и Найроби - Доха - София в икономична класа с включени летищни такси, чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 7 кг на авиокомпания "Qatar Airways"
Самолетни билети Кейптаун - Йоханесбург - Ливингстън и Виктория Фолс - Найроби с включени летищни такси
Трансфери летище - хотел - летище
Транспорт по описания в програмата маршрут
4 нощувки със закуски в хотел **** в района на Кейптаун
2 нощувки със закуски в хотел **** в района на Ливингстън
1 нощувка със закуска в хотел **** в района на Найроби
3 нощувки със закуски, обяд и вечери в лодж "Kichwa Tempo Camp" в района на Масай Мара
Входни такси за всички обекти, включени в програмата
Местни екскурзоводи по целия маршрут
Водач-преводач от България
Застрaховка "Помощ при пътуване в чужбина" на застрахователна компания "Армеец" с асистанс и лимит на отговорност 30 000 ЕUR
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Туристическа виза за ЮАР (Визата трябва да е многократна!): 65 лв.
Допълнителни услуги и екскурзии по програмата
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Разходи от личен характер
Бакшиши: 3 - 5 USD на турист на ден за екскурзовод / шофьор / пиколо (заплаща се задължително на място)
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2021 Туристическа агенция "Международни пътувания". Всички права запазени. Използване на бисквитки Защита на личните данни
Всички дестинации: