КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Живописният Оман
Дубай – Мускат – Низва – Вахиба – Сур – Мускат – Сур – Мускат
Екскурзия със самолет
8 дни от 1911.00 лв.
08.08.2021 г.
1911.00 лв.
ограничени места
05.09.2021 г.
1911.00 лв.
ограничени места
19.09.2021 г.
1980.00 лв.
ограничени места
03.10.2021 г.
1980.00 лв.
ограничени места
24.10.2021 г.
1980.00 лв.
ограничени места
07.11.2021 г.
1980.00 лв.
ограничени места
19.12.2021 г.
1980.00 лв.
ограничени места
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
ДубайМускат

Отпътуване от летище София в 00.20 ч. за Доха с авикомпания Fly Dubai. Пристигане в 06.15 ч. на летището в Дубай и отпътуване в 14.45 ч. Пристигане в Мускат 15.45 ч. и трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 2
Мускат

Закуска. Туристическа програма в Батинах – плодородния крайбрежен район на страната. Първата ни спирка е град Барка, където посещаваме рибния пазар. Продължаваме към селцето Нахал с безброй финикови палми и известно с горещите си извори. Посещаваме красивата крепост  Нахал от XVI век, построена върху огромна скала. Обяд (не е вкл. в цената) край горещите извори Аин Товара, след което се отправяме към крепостта Ал Хазм. Връщане в Мускат за нощувка.

Ден 3

Закуска. Туристическа програма в Мускат: Голямата джамия (обърнете внимание на облеклото си), построена от пясъчник и мрамор. Красив полилей с кристали Сваровски и огромен ръчно тъкан килим украсяват главната зала за молитви. Продължаваме към сука Мутрах - най-големият закрит пазар в Оман. Посещаваме още стария град и музея Баит ал Зубаир. Следва фото спирка при двореца Ал Алам, след което се отправяме към пристанището за 2-часово плаване с лодка. Обяд в местен ресторант е включен по време на тура. Нощувка в Мускат.

Ден 4
НизваНизва

Закуска. Днес се отправяме към вътрешността на страната. Посещаваме замъка Джабрин – един от най-красивите замъци в Оман със своите виещи се коридори, скрити стълбища и красиво декориран интериор. Продължаваме към малкото градче Ал Хамра, където много от традиционните кирпичени къщи са недокоснати от времето. Качваме се на джипове и продължаваме към Джебел Шамс – „планината на слънцето”, откъдето се открива невероятна гледка. Обяд в местен ресторант е включен по време на тура. Пътуването за днес приключва в Низва, където посещаваме местния сук, който се намира близо до крепостните стени на града. Изграден е обединявайки традиционен и модерен стил. По многобройните алеи и отделения на сука може да се видят множество стоки местно производство като ножове, бакър, текстил, животни, риба, зеленчуци и различни занаятчийски изделия. Нощувка в Низва.

Ден 5
Вахиба

Закуска. След закуска се отправяме към Четвъртък пазара Синав, който се провежда всеки четвъртък и където се предлагат животни и занайтчийски изделия. След това посещаваме местен дом, където ще обядвате с местни домашни приготвени храни. Продължаваме към пустинята, като по пътя разглеждаме селото Ал Мансфах. Пристигаме в пустинята Вахиба. С джипове стигаме до лагера, където ще нощуваме на палатки. Преди вечеря ще имаме възможност да наблюдаваме залеза над пустинята.

Ден 6
СурМускат

Закуска. След закуска отново с джипове се връщаме до автобуса и се отправяме към Вади Бани Халид, който в контраст с пустинния пейзаж ще ви смае с естествените си басейни, обгърнати от тучна зеленина. Продължаваме към крайбрежния град Сур и посещаваме работилници за изработване на традиционните лодки дхоу.. Вечеря в хотела и нощувка в Сур.


По избор: нощна екскурзия зо резервата на гигантските костенурки Рас ал Джинз (заплаща се на място)

Ден 7
СурМускат

Закуска.След закуска правим кратка обиколка на Сур  След това се отправяме обратно към Мускат по крайбрежния път. Обядваме при красивото ждрело Вади Тиви. Продължаваме към депресията Бимах, която е едно природно чудо. Настаняване в хотела в Мускат и свободно време. 

Ден 8

Закуска. Трансфер до летището. Отпътуване за Дубай в 04.40 ч. Пристигане в Дубай в 05.55 ч. Отпъуване за България в 10.45 ч. Пристигане на летище София в 15.10 ч. 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Трансфер летище - хотел - летище
Транспорт по описания маршрут с местен английско говорящ екскурзовод
4 нощувки със закуски в хотел "Muscat Holiday'"**** (или подобен) в Мускат
1 нощувка със закуска в хотел" Al Diyar" *** (или подобен) в Низва
1 нощувка със закуска в хотел"Resort Sur Beach Holiday" *** (или подобен) в Сур
1 нощувка в палатков лагер в пустинята Sama Al Wasil Camp
3 обяда и 2 вечери според програмата
Входни такси за забележителностите
Застраховка Помощ при пътуване с покритие 20 000 евро.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Дубай - Мускат - Дубай - София с включени летищни такси на авиокомпания Fly Dubai, цена 998 лв към месец февруари 2021
Бакшиши
Лични разходи
Напитки (алкохолни и безалкохолни) и храна, които не не са споменати в програмата
Виза
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2021 Туристическа агенция "Международни пътувания". Всички права запазени. Използване на бисквитки Защита на личните данни
Всички дестинации: