Най-доброто от Кения
София – Найроби – Резерват “Масаи Мара”езерото Накуру – Диани – Момбаса – София
Екскурзия със самолет
11 дни от 3095.00 лв.

Кения е една от онези дестинации, за които можем откровено да кажем, че си имат всичко. Тя е дом на резерватът "Масаи Мара" - една от класическите сафари дестинации за наблюдение на Големите 5 (лъв, леопард, слон, бизон и носорог). Той служи и за сцена на един от най-впечатляващите природни спектакли - ежегодната миграция на антилопите гну. Столицата Найроби е оживен модерен град с удивителна кулинарна сцена, където може да опитате традиционни местни ястия и да се насладите на едно от най-качествените кафета в света. В селата на масаите пък, от друга страна, все още се спазват вековни традиции и начин на живот, в който туристите могат да надникнат. Около езерото Накуру може да видите стотици цветни птици фламинго, а в Диани - една от водещите плажни дестинации на Африка, можете да плувате в тюркоазените води на Индийският океан. А най-хубавото е, че с този тур всичко това е възможно за малко повече от седмица.
Забележителности:
Резерватът "Масаи Мара"
Езерото Накуру - едно от най-популярните места за наблюдение на диви птици
Плажът "Диани"- водеща плажна дестинации в Африка

03.12.2021 г.
3095.00 лв.
ограничени места
10.12.2021 г.
3095.00 лв.
ограничени места
15.12.2021 г.
3095.00 лв.
ограничени места
20.12.2021 г.
3095.00 лв.
ограничени места
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
НАСТАНЯВАНИЯ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
СофияНайроби

Отпътуване от летище София за Найроби с полет през Доха.

Ден 2
Найроби

Пристигане в Найроби. Трансфер до хотела. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Отпътуване към резервата "Масаи Мара". Пътят до там е съспътстван от красивите пейзажи на Източноафриканскана рифтова долина. Пристигане в резервата за вечерно сафари. Резерватът е известен с обширната си савана и множество хълмове, както и с обитаващите го диви животни - лъвове, леопарди, гепарди, слонове и много други. Вечеря. Нощувка в лагера "Мара Ленчада", който разполага с душове с топла вода и тоалетни.

Ден 4

Закуска. Начало на целодневно сафари. Посещение на реката Мара, известна като дом на много диви животни. За обяд - пикник в околността, с възможност за наблюдение на крокодили и хипопотами. По желание - посещение на  едно типично село на масаите. Запознанство отблизо с културата на племето. Вечеря. Нощувка в лагера.

Ден 5

Рано сутринта - отпътуване за сафари по игрев. Закуска. Отпътуване към Накуру. Пристигане привечер. Вечеря. Нощувка в хотел "Martfam Resort" или "Golden Palace".

Ден 6

Закуска. Разходката из Национален парк "Езерото Накуру", обитаван от множество екзотични видове птици (паркът е дом на около 350 вида), сред които и розовото фламинго. Наблюдение на бели и черни носорози, леопарди, жирафи, антилопи и черно-бели колобуси. Отпътуване към летището в Найроби за полет до Укунда в 14:00. Пристигане в Укунда. Трансфер до плажния курорт "Диани". Вечеря. Нощувка.

Ден 7
Диани

Закуска. За финал на това вълнуващо пътуване  два от дните са отделени за една от най-идиличните плажни дестинации в Африка. Диани е плаж, известен с белият си пясък, тюркоазените си води и заобикалящата го гъста гора. Свободно време за развлечения според личните предпочитанията - плажуване, водни спортове или разходка в гората "Кая Кинондо" - свещена за местното племе Диго.


Настаняването е в хотел "Leopard beach resort". Вечер. Нощувка.

Ден 8
Диани

Закуска. Свободно време за развлечения според личните предпочитанията - плажуване, водни спортове или разходка. Вечеря. Нощувка.

Ден 9
Диани

Закуска. Свободно време за развлечения според личните предпочитанията - плажуване, водни спортове или разходка. Вечеря. Нощувка.

Ден 10
ДианиМомбаса

Закуска. Трансфер до летището в Момбаса за полет до България  с полет през Доха.

Ден 11
София

Пристигане на летище София.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Самолетен билет София - Доха - Найроби и Момбаса - Доха - София с включени летищни такси на авиокомпания "Qatar airways"
Вътрешен полет Найроби - Укунда / за дата 18.03. вътрешен полет Найроби - Момбаса
1 нощувка в хотел 3*+ в Найроби
2 нощувки в лагера "Мара Ленчада"
1 нощувка в хотел "Martfam Resort" / "Golden Palace" (или подобен) в Накуру
4 нощувки в хотел "Leopard beach resort" 5* (или подобен) в курорта Диани
Описаните в програмата хранения
Бутилки минерални вода
Трансфери летище - хотел - летище
Транспорт по описания в програмата маршрут
Транспорт в специален мини-ван с отворен покрив по време сафаритата
Входни такси за националните паркове
Професионални англоговорещи гидове
Водач от България (при минимум 8 записани туристи)
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 50 000 EUR на застрахователна компания "Евроинс"
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Неспоменати в програмата храна и напитки
Екскурзия до село на масаите (заплаща се на място - около 30 USD)
Виза за Кения - (издава се електрнно на сайт www.evisa.go.ke); за визата са необходими: туристически маршрут и паспорт с валидност поне 6 месеца от датата на връщане от пътуването
Бакшиши за шофьори / екскурзоводи
Разходи от личен характер
Входни такси за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
За лица над 64 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2021 Туристическа агенция "Международни пътувания". Всички права запазени. Използване на бисквитки Защита на личните данни
Всички дестинации: