Екскурзии в България
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Екскурзия до Троянски манастир, Орешак и Троян
София – Троянски манастир – Орешак – Троян – София
Екскурзия с автобус
1 ден от 27.00 лв.
29.08.2021 г.
27.00 лв.
има места
25.10.2021 г.
27.00 лв.
има места
22.11.2021 г.
27.00 лв.
има места
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
МЕСТА НА ЗАМИНАВАНЕ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
СофияТроянски манастирОрешакТроянСофия
340 km

Отпътуване в 7.30 часа от улица "Оборище" (в участъка между пл. "Александър Невски" и бул. "Васил Левски") по маршрут София - Орешак. Посещение на Троянския манастир. Най-големият бъргарски манастир в Стара планина е разположен в красивата гориста местност Чукарка. В главния църковен храм "Успение Богородично" се пази една от трите най-известни чудотворни икони в България - Пресвета Богородица Троеручица. Манастирският комплекс предлага на своите посетители както богата колекция от църковна живопис, предмети на приложните изкуства и занаяти, така и неповторимото спокойствие на Балкана. Посещение на целогодишното Национално изложение на художествените занаяти и изкуства в селцето Орешак. Тук майстори от страната и чужбина представят свои произведения. Разходка в Троян и свободно време с възможност за посещение на местния музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства. Отпътуване за София. Пристигане на ул. "Оборище" (в участъка между пл. "Александър Невски" и бул. "Васил Левски") късния следобед.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Транспорт с туристически автобус/минибус
Посещение на Троянския манастир, Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в село Орешак и Троян
Водач на български език
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Входни такси за Националното изложение на художествените занаяти в село Орешак (4 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери), за музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства в Троян (5 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери), за Конака в Троян (2 лв за възрастни, 1 лв за учащи и пенсионери)
Входни такси за други обекти, посещавани индивидуално
Обяд, кафе и напитки
Разходи от личен характер
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2021 Туристическа агенция "Международни пътувания". Всички права запазени. Използване на бисквитки Защита на личните данни
Всички дестинации: