Екскурзии в България
КОМФОРТ
НАТОВАРЕНОСТ
Уикенд в Троян - екскурзия с автобус
София – Ловеч – Троян – Чифлик – Орешак – Троянски манастир – София
Екскурзия с автобус
2 дни от 99.00 лв.
14.08.2021 г.
99.00 лв.
има места
ОБЩА ИНФОРМАЦИЯ
ДОПЛАЩАНИЯ И ОТСТЪПКИ
МЕСТА НА ЗАМИНАВАНЕ
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Ден 1
СофияЛовечТроян
190 km

Отпътуване в 7:30 часа от София (улица "Оборище" в участъка между пл. "Александър Невски" и бул. "Васил Левски") по маршрут София - Ловеч. Пешеходна разходка в архитектурно-историческия резерват "Вароша". Отлично запазените къщи, музеи, църкви и уникалният покрит мост на Колю Фичето са съхранили духа на Възраждането. Възможност за посещение на етнографския комплекс Драсова и Рашова къща, най-големия музей, посветен на Васил Левски, и средновековната Ловешка крепост, от която се открива прекрасна панорама към града. Свободно време. Отпътуване за Троян. По пътя - посещение на римската крепост Состра. Пристигане в Троян следобед и настаняване в хотел. Пешеходна разходка в Троян: къщата на Иван Хаджийски, картинната галерия "Серякова къща", музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства. Свободно време. Нощувка.

Ден 2
ТроянЧифликОрешакТроянски манастирСофия
180 km

Закуска. Свободно време или по желание и предварителна заявка - посещение на минерален басейн с олимпийски размери в село Чифлик, известен балнеолечебен курорт в близост до Троян. По обяд - посещение на Троянския манастир "Успение Богородично", трети по големина манастир в България. Манастирският комплекс предлага на своите посетители както богата колекция от църковна живопис, предмети на приложните изкуства и занаяти, така и неповторимото спокойствие на Балкана. Посещение на целогодишното Национално изложение на художествените занаяти и изкуства в селцето Орешак. Тук майстори от страната и чужбина представят свои произведения. Връщане в София късния следобед на ул. "Оборище" (в участъка между пл. "Александър Невски" и бул. "Васил Левски").

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА
Транспорт с туристически автобус/минибус
1 нощувка със закуска в хотел 3* в Троян
Пешеходни разходки в Ловеч и Троян
Посещение на крепостта Состра, Троянския манастир и Националното изложение на художествени занаяти и изкуства в с. Орешак
Водач на български език
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
Екскурзия до Чифлик
Входни такси за етнографски музей в Ловеч (3 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери), музей "Васил Левски" в Ловеч (3 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери), Ловешката крепост (4 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери), Националното изложение на художествените занаяти в село Орешак (4 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери), за музея на народните художествени занаяти и приложните изкуства в Троян (5 лв за възрастни, 2 лв за учащи и пенсионери)
Входни такси за други музеи и обекти, посещавани индивидуално
Обяд, кафе и напитки
Разходи от личен характер
Начало Хотели Самолетни билети Дестинация на месеца Промоции Оферта на деня Горещи оферти Последни места Контакти
© 2010-2021 Туристическа агенция "Международни пътувания". Всички права запазени. Използване на бисквитки Защита на личните данни
Всички дестинации: